Από τα πιο επικίνδυνα το ματς με τη Λάρισα για τον Ολυμπιακό!

Το πιο σοβαρό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός για να νικήσει τη Λάρισα, είναι ο εφησυχασμός που σε αρκετές περιπτώσεις δείχνει, όταν προέρχεται από ευρείες νίκες και εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Από τα πιο επικίνδυνα το ματς με τη Λάρισα για τον Ολυμπιακό!
  • Για τον Ολυμπιακό το σημερινό παιχνίδι με τη Λάρισα είναι σαν όλα τα ματς που θεωρούνται εύκολα και έχει προδιαγραφεί απ’ όλους ότι θα έχουν νικηφόρα έκβαση για τους «ερυθρόλευκους». Συνεπώς, τα πιο επικίνδυνα! Υπάρχει και ακόμη ένας λόγος που μπορεί να παρασυρθεί κάποιος σε προγνωστικά-παγίδες για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς: ότι η Λάρισα επέλεξε να εκτίσουν οι τιμωρημένοι από κάρτες παίκτες της την ποινή τους σε αυτό το παιχνίδι. Άρα η βεβαιότητα ότι ο Ολυμπιακός θα το πάρει άκοπα και δίχως μεγάλη προσπάθεια το παιχνίδι αυξάνεται ακόμη περισσότερο και ακόμη πιο… επικίνδυνα!
  • Δεν είναι το πιο ισχυρό επιχείρημα εάν αντιτείνει κάποιος πιο προσεκτικός ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχει σήμερα στις εξέδρες του γηπέδου τους οπαδούς του, άρα η «ψυχρή» ατμόσφαιρα θα διευκολύνει το παιχνίδι των φιλοξενούμενων. Ούτε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει μια περίεργη κατάσταση να διαχειριστεί, καθώς το σημερινό παιχνίδι είναι το πρώτο φετινό στο οποίο θα υπάρχουν τόσο πολλές απουσίες. Πάντα υπήρχαν ελλείψεις, αλλά τώρα μιλάμε για έναν αριθμό πολύ μεγάλο που αναγκαστικά θα φέρει ριζικές ανακατατάξεις, τόσο στην ενδεκάδα όσο και στις επιλογές από τον πάγκο.
  • Δεν είναι απλό να λείπουν ο Φορτούνης με τον Λάζαρο και τον Σισέ, αλλά είναι ακόμη πιο… περίπλοκο εάν απουσιάζουν και ο Σεμέδο με τον Ομάρ από την άμυνα, ο Γκιγιέρμε από το κέντρο, ο Βαλμπουενά από την οργάνωση και ο Ποντένσε από τις πτέρυγες. Το ρόστερ, δηλαδή, υποχρεωτικά πρέπει να «ανοίξει» και να δοθούν λύσεις από παίκτες που μέχρι τώρα δεν το έχουν σε μεγάλο βαθμό. Είτε επειδή δεν παίζουν πολύ είτε επειδή δεν έχουν καταφέρει να πείσουν ότι αξίζουν να παίζουν περισσότερο. Αλλά γι’ αυτό θα τα πούμε και πιο κάτω.
  • Απ’ όλα τα προαναφερθέντα, το πιο σοβαρό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει σήμερα ο Ολυμπιακός, για να νικήσει τη Λάρισα, να παραμείνει στην κορυφή και να πάει… «ντοπαρισμένος» την Κυριακή στον Βόλο για να κάνει άλλη μια νίκη και καλές γιορτές, είναι ο εφησυχασμός που σε αρκετές περιπτώσεις δείχνει όταν προέρχεται από ευρείες νίκες και εντυπωσιακές εμφανίσεις.
  • Δυνατό παιχνίδι, γκολ από νωρίς ή με υπομονή αν δεν μπουν νωρίς, μεγάλη διάθεση στον έλεγχο του ματς και την κυκλοφορία της μπάλας, καμία υποτίμηση του αντιπάλου έστω κι αν προέρχεται από εντός έδρας ήττα και αρκετά προβλήματα. Κάθε παιχνίδι είναι τελικός για τον Ολυμπιακό, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει σε καμία περίπτωση, ακόμη κι αν το παιχνίδι που έχει μπροστά του δεν έχει φαινομενικά τέτοιον χαρακτήρα. Αν πιστέψει το αντίθετο ο Ολυμπιακός, σε οποιοδήποτε ματς, όχι μόνο το σημερινό, θα την «πατήσει» από εκεί όπου δεν το περιμένει. Όπως συνέβη στη Νέα Σμύρνη.
  • Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε προαναγγείλει όταν «έκοψε» Σουντανί και Κούτρη από το Τσάμπιονς Λιγκ ότι θα παίζουν περισσότερο από τους υπόλοιπους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτήν τη δέσμευση την κράτησε μόνο για τον Αλγερινό επιθετικό, όχι για τον Έλληνα μπακ. Χθες εξήγησε ότι περιμένει από τον Κούτρη μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να κερδίσει χρόνο συμμετοχής. Θα μπορούσε να το περάσει πιο «μαλακά» και να το αποδώσει αποκλειστικά στο απίθανο φορμάρισμα του Τσιμίκα, ο οποίος έτσι όπως παίζει σε κάθε ματς δείχνει ότι είναι αδύνατον να βγει από την ενδεκάδα.
  • Αλλά δεν θέλησε να «μασήσει» τα λόγια του ο Πορτογάλος. Και σίγουρα περιμένει από τον Κούτρη να μην απογοητεύεται, να προσπαθεί περισσότερο και να κερδίσει κάποια στιγμή κι αυτός θέση στις βασικές επιλογές, όπως άλλωστε είχε συμβεί στην περσινή αγωνιστική περίοδο. Πάλι με τεχνικό τον Μαρτίνς και πάλι με τον Τσιμίκα βασικό στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά τον Κούτρη περισσότερο ανταγωνιστικό για τη θέση του αριστερού μπακ στη συνέχεια.