Και πώς θα αντιδράσει στα «πρέπει»;

Ο Άρης κατάφερε να φέρει τον εαυτό του σε πολύ δύσκολη θέση όχι μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο αλλά με τους πολλούς χαμένους βαθμούς στο Κλεάνθης Βικελίδης. Πλέον υπάρχουν τα “πρέπει” σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Θα αντέξει αυτή η ομάδα αυτά τα “πρέπει”;

Και πώς θα αντιδράσει στα «πρέπει»;

Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται για τον Άρη είναι αν αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν τα κουράγια να αντέξουν την πίεση του αποτελέσματος. Μέχρι στιγμής έχουν δείξει ότι δεν έχουν αυτή τη δύναμη, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα είναι δυνατά να συμβούν.

Περίπου σε μια ανάλογη φάση ήταν και πέρσι η ομάδα του Άρη, όταν πήγε στην Ξάνθη να παίξει έναν “τελικό” με τον προπονητή Παντελίδη να είναι έτοιμος προς αποχώρηση σε αποτέλεσμα διαφορετικό από τη νίκη.

Ο Άρης κέρδισε και εκείνο το παιχνίδι του άλλαξε όλη την πορεία στο πρωτάθλημα ως το φινάλε της σεζόν.

Οι κίτρινοι του Μίχαελ Ένινγκ καλούνται αύριο να αντεπεξέλθουν στο πρώτο “πρέπει” και να κερδίσουν τον Βόλο. Θα πει κανείς “εύκολο” παιχνίδι, αλλά είναι από τα πιο “πονηρά” διότι το κλίμα στην ομάδα δεν είναι καλό μετά την ήττα από τον ΟΦΗ, ο κόσμος της ομάδας είναι απογοητευμένος και εκνευρισμένος γιατί δεν βλέπει αυτά που θέλει (πάθος, αυταπάρνηση, κυνισμό, νοοτροπία νικητή) και υπάρχουν οι κομβικές απουσίες των Σούντγκρεν και Ματίγια.

Υπάρχουν κι άλλα πολλά “πρέπει” μετά τον Βόλο, υπάρχει πάντα ο θεσμός του Κυπέλλου που ο Άρης θέλει όσο τίποτα να φτάσει στην κατάκτησή του, για να ξορκίσει τα “πέτρινα χρόνια”, αλλά πρωτίστως αυτό που προέχει είναι η νίκη με τον Βόλο και η εσωτερική αυτοκριτική από όλους.

ΥΓ: Το μπάσκετ του Άρη πρέπει να βρει άμεσα 70.000 ευρώ ως το τέλος του 2019. Αν δεν μπορούν όσοι εμπλέκονται - συμπεριλαμβανομένου και του Δημήτρη Γουλιέλμου προφανώς - να βρουν αυτό το ποσό, τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...