Ολυμπιακός: Ένας μήνας… τζίφος

Οι Οφόε και Σεμπά δεν έχουν ακόμη κάτι σοβαρό στα χέρια τους. Μόνο η Λιντς για τον Οτζίτζα και η Μπράγκα για τον Βραζιλιάνο έχουν εκφράσει ένα ενδιαφέρον, αλλά έχει μείνει σε φιλολογικό επίπεδο.

 

Ολυμπιακός: Ένας μήνας… τζίφος

Ήταν 2 Απριλίου όταν ο επίσημος Ολυμπιακός ενημέρωνε ότι οι Οτζίτζα Οφόε και Σεμπά μένουν εκτός ομάδας. Από τότε δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα σε ό,τι έχει να κάνει με τους δύο ποδοσφαιριστές.

Κανένας από τους δύο δεν έχει φέρει μία σοβαρή πρόταση στην ΠΑΕ. Προφανώς, γιατί δεν την έχουν βρει… Μέχρι στιγμής διαβάζαμε στον αγγλικό Τύπο για ενδιαφέρον της Λιντς για τον Οφόε (για δανεισμό και όχι αγορά). Από την Πορτογαλία υπήρχαν πληροφορίες που ήθελαν την Μπράγκα να εξετάζει την περίπτωση του Σεμπά. Στην Τουρκία υπήρχε το πιο τραβηγμένο σενάριο που ήθελε την Γαλατά να έρχεται σε συμφωνία με τον Οφόε.

Όλα αυτά βεβαίως είναι σε φιλολογικό επίπεδο. Τίποτα δεν έχουν επί της ουσίας και ενδεχομένως να υπάρχει μία εξήγηση. To γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί τα πρωταθλήματα, να έχει παίξει το ρόλο του.

Μην ξεχνάμε ότι για τον Οφόε οι απαιτήσεις είναι κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι μετοχές του Σεμπά έχουν πέσει κατακόρυφα από τα 5-6 εκ. που ζητούσε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι. Οπότε, έχοντας και έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου με τους Πειραιώτες, να φύγει με ένα ποσό γύρω στα 2,5 με 3 εκατομμύρια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε δύο-τρεις εβδομάδες θα έχουμε νέα κυρίως για τον Οφόε, καθώς ο μάνατζέρ του Κριστόφ Ενροτό έχει βγει στην αγορά και αναζητάει το καλύτερο συμβόλαιο για τον πελάτη του. Είναι… μανούλα άλλωστε στο να κλείνει καλές συμφωνίες.

Για τον Σεμπά ακούστηκε μέχρι και το ότι ψάχνει να βρει κάτι από την Κίνα, η αγορά της οποίας ανοίγει 18 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 13 Ιουλίου.

Το βασικό για τον Ολυμπιακό είναι να ξεμπερδεύει γρήγορα με τους παίκτες που δεν υπολογίζει. Η μόνη εύκολη περίπτωση είναι ο Μποτία που μένει ελεύθερος. Οι Οφόε και Σεμπά όμως δεν φεύγουν χωρίς το ανάλογο αντίτιμο. Δαπανήθηκαν λεφτά για να αποκτηθούν και οι «ερυθρόλευκοι» δεν σκοπεύουν να τους χάσουν τσάμπα.

Εδώ και έναν μήνα πάντως, δεν υπάρχει κάτι τόσο σοβαρό. Ίσως λίγο πιο δραστήρια να εμφανίζεται η πλευρά του Οτζίτζα, αλλά απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, από τις 15-20 Μαϊου και μετά θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση…