Γιατί τέτοια εμπάθεια με τον Μαρτίνς;

Θα πιαστούμε από μία ατάκα του Πέδρο Μαρτίνς μετά την πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα. «Έχω χάσει… χρόνια από τη ζωή μου με τον Ολυμπιακό, είναι μία τρελή ομάδα» είπε χαριτολογώντας ο Πορτογάλος τεχνικός.

Γιατί τέτοια εμπάθεια με τον Μαρτίνς;

Εμείς θα προσθέσουμε ότι «ακόμα δεν έχεις δει τίποτα»! Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην κορυφή του πρωταθλήματος μαζί με τον ΠΑΟΚ, φωνάζουν ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στο κομμάτι της διαιτησίας, ότι οι πειθαρχικές τιμωρίες των Πειραιωτών δεν έχουν καμία σχέση με τις τιμωρίες του «Δικεφάλου» και συν τοις άλλοις η ομάδα συνεχίζει και τον Φλεβάρη στην Ευρώπη.

Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζεται η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Πορτογάλου από ορισμένους που είναι στον περίγυρο του συλλόγου (σ.σ. προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν ανήκουν στο δυναμικό της ΠΑΕ), κάνουν τα τσάμπα ταξιδάκια τους, μπορεί να έχουν βολέψει σε καμιά δουλίτσα και κάποιον συγγενή τους και ασκούν μία κριτική που μόνο καλοπροαίρετη δεν θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε.

Περίεργα πράγματα… Τώρα έσπευσαν να καταγράψουν ακόμη ένα «λάθος» του Μαρτίνς: συγκεκριμένα, ότι δεν έχει βάλει στην «εξίσωση» τον Λάζαρο. Πράγματι, ο Χριστοδουλόπουλος προπονείται κανονικά με την ομάδα. Ας έρθουμε όμως και λίγο στη θέση του προπονητή.

Όταν ο ίδιος ο Μαρτίνς δηλώνει ότι «κάθε Κυριακή έχουμε και έναν τελικό», είναι λογικό να επιλέγει τους παίκτες που έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Πέρσι για παράδειγμα χρειάστηκαν περίπου τρεις μήνες για να «βιδωθεί» στην ενδεκάδα ο Γκιγιέρμε, ο οποίος είχε κάνει κουτσουρεμένη προετοιμασία με τη Λα Κορούνια. Τον Λάζαρο όντως τον βλέπει να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, αλλά επειδή προέρχεται από δέκα μήνες αποχή, είναι λογικό να έχει και τους ενδοιασμούς του να τον βάλει στους «τελικούς» του πρωταθλήματος που προηγήθηκαν, γιατί εκεί χρειαζόταν παίκτες που έχουν γράψει φέτος αρκετά χιλιόμετρα. Αν είχε κάποιο ματς Κυπέλλου, να είστε σίγουροι ότι θα τον βλέπαμε.

Ο δε Λάζαρος έχει πει μία κουβέντα που ουσιαστικά επιβεβαιώνει τον προπονητή του: «Χρειάζεται να έχεις περισσότερη υπομονή και να διαχειριστείς κατάλληλα μέσα σου την επιστροφή». Είναι απολύτως σωστό αυτό που λέει ο πολύπειρος εξτρέμ, ο οποίος – μην ξεχνάμε – έχει ξαναπεράσει μία ανάλογη περιπέτεια στο παρελθόν. Σταδιακά θα ενσωματωθεί στους αγώνες ο Χριστοδουλόπουλος και αυτό θα γίνει έπειτα από συζήτηση ανάμεσα σε προπονητή, γυμναστές και γιατρούς.

Προφανώς και έχει κάνει λάθη ο Μαρτίνς. Ορισμένες ενέργειές του ως προς τη διαχείριση του ρόστερ του ή και κάποιες αντιδράσεις του κατά τη διάρκεια των αγώνων τις μετάνιωσε και ο ίδιος. Το έχει παραδεχτεί ανοιχτά στον Ρέντη. Για παράδειγμα, ένα λάθος που κατάλαβε και το διόρθωσε ήταν το ότι από εκεί που έβαζε τον Ελ Αραμπί στο 90’, τώρα του δίνει συνεχώς φανέλα βασικού και τον βγάζει ασπροπρόσωπο. Όπως λάθος έχει γίνει και στη διαχείριση του Βαλμπουενά. Από εκεί και πέρα, όμως, θα πρέπει να κάνουμε και μία σύγκριση. Όταν ο Ολυμπιακός έχει βγάλει έναν πολύ δύσκολο α’ γύρο με ενδιάμεσες υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και στα ταμεία των Πειραιωτών έχουν μπει περίπου 40 εκατ. ευρώ, τότε τι να πουν και οι ΠΑΟΚτσήδες με τον Αμπέλ Φερέιρα που με ένα πολύ πιο εύκολο πρόγραμμα συγκατοικούν στην κορυφή με τους Πειραιώτες;

Μπαίνουμε σε μία κρίσιμη καμπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Έως τις γιορτές αναμένεται να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις με την υπόθεση της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ. H Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ άνοιξε έρευνα για ανάκληση της άδειας της ακριτικής ομάδας. Την προσεχή εβδομάδα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που έχει ήδη καλέσει σε ακρόαση τις δύο ΠΑΕ και αφού βγάλει το πόρισμα, θα το στείλει στη συνέχεια στην Ομοσπονδία. Οι εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση λοιπόν «τρέχουν» για τα καλά.

Στη συνεδρίαση της Λίγκας τα όσα είπε ο Μαρινάκης κατά την αιφνιδιαστική του επίσκεψη στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος προκάλεσαν τροφή για συζήτηση και σκέψη. Όταν ρώτησε όλους τους εκπροσώπους των ΠΑΕ αν συμφωνούν τα προπονητικά κέντρα ομάδων να ανήκουν σε ιδιοκτήτες άλλων ΠΑΕ, η αλήθεια είναι ότι η πλειονότητα τάχθηκε υπέρ του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού.

Η Ξάνθη από την πλευρά της προτίμησε να μη σχολιάσει τίποτα και να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, ενώ τα όσα έλεγε ο Μάκης Γκαγκάτσης του ΠΑΟΚ δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν και τόσο πειστικά σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα που έχει προκύψει με τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ξάνθης. Προφανώς και η ΕΕΑ θα αναλάβει… δράση, αλλά οι αντιδράσεις των παραγόντων μετά τη συνεδρίαση της Λίγκας (π.χ. των Δάρα, Κούγια, Μποροβήλου) δείχνουν ότι είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένοι με την υπόθεση που έχει προκύψει και «προσβάλλει» την ακεραιότητα του πρωταθλήματος.

Κάτι τελευταίο για την απόφαση του Βόλου να μη δώσει εισιτήρια στους οπαδούς του Ολυμπιακού στο ματς της Μαγνησίας σε μία εβδομάδα. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει στο «σπίτι» του. Πρόκειται ωστόσο για μία ξεκάθαρη πρόκληση προς τον κόσμο του Ολυμπιακού. Δεν γίνεται στο Πανθεσσαλικό να πηγαίνουν κανονικά φίλοι του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού και οι Ολυμπιακοί να καλούνται να δουν το ματς από την τηλεόραση.