Ολυμπιακός: Οι Άγγλοι για Μαυροπάνο και οι μεταγραφές στην ώρα τους

Οι Άγγλοι έριξαν χθες ξανά στο τραπέζι το όνομα του στόπερ της Άρσεναλ, Κωνσταντίνου Μαυροπάνου, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει (προς το παρόν) καμία κίνηση. Μετά τις 22 του μηνός οι οριστικές αποφάσεις για στόπερ, χαφ και επιθετικό.

Ολυμπιακός: Οι Άγγλοι για Μαυροπάνο και οι μεταγραφές στην ώρα τους

Τα δεδομένα σε έναν σύλλογο σε ό,τι έχει να κάνει με το μεταγραφικό «πάρε – δώσε» μπορεί να αλλάξουν από ένα παιχνίδι! Δεν υπερβάλλουμε, αντιθέτως κυριολεκτούμε. Αν δεν έκανε την γκάφα ο Μεριά στο Λονδίνο με την Τότεναμ, τώρα δεν θα γινόταν ολόκληρη συζήτηση περί απόκτησης κεντρικού αμυντικού από τον Ολυμπιακό στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Στη διακοπή του Νοεμβρίου όλα έδειχναν ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα προχωρούσαν σε καμία κίνηση τον Γενάρη. Μία εβδομάδα αργότερα, όμως, το σκηνικό άλλαξε άρδην εξαιτίας του Μεριά. Φημολογείται έντονα εδώ και μέρες ότι οι Πειραιώτες ρίχνουν κλεφτές ματιές και για φορ αλλά και για χαφ, καθώς το δεύτερο μισό της σεζόν δεν έχει μόνο τους «32» του Europa League αλλά και τον β’ γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και τα πλέι οφ.

Χθες οι Άγγλοι έσπευσαν να επαναφέρουν την περίπτωση του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου, ο οποίος την Πέμπτη έπαιξε πρώτη φορά φέτος στο Europa League στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Σταντάρ Λιέγης. Ο 22χρονος στόπερ της Άρσεναλ δεν υπολογίζεται στην πρώτη ομάδα των «κανονιέρηδων» και έως τώρα εκτός από τη μία συμμετοχή στο Europa έχει ακόμα δύο παρουσίες στο League Cup και οκτώ παρουσίες με την Κ23. Σύμφωνα με τους Άγγλους, υπάρχει μία κινητικότητα από πλευράς Ολυμπιακού. Από τον Πειραιά πάντως δεν προκύπτει κάτι τέτοιο για τον Μαυροπάνο, παρότι ήταν ένας ποδοσφαιριστής που απασχόλησε τους «ερυθρόλευκους» την περίοδο όπου αγωνιζόταν στον ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα, αν δεν έκανε τη μεγάλη μεταγραφή τον Ιανουάριο του 2018 στα «σαλόνια» της Premier League, ο Μαυροπάνος αυτήν τη στιγμή θα φορούσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Όλα ήταν συμφωνημένα πριν από ενάμιση χρόνο…

Στην ώρα τους οι μεταγραφές

Αυτό που «καίει» τους «ερυθρόλευκους» δεν είναι τίποτε άλλο από το να πάνε στις γιορτές με το «3x3». Να κερδίσουν αύριο στην Τρίπολη, την Τετάρτη την ΑΕΛ και την παραπάνω Κυριακή τον Βόλο. Ό,τι είναι να γίνει σε μεταγραφικό επίπεδο θα γίνει μετά τις 22 του μηνός.

Η διοίκηση και ο Μαρτίνς θα κάτσουν σε ένα τραπέζι, θα συζητήσουν αν πρέπει να ενισχυθεί το ρόστερ ενόψει του δεύτερου μισού της σεζόν και αναλόγως θα πράξουν. Πράγματι, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κινηθεί για επιθετικό. Επίσης, «παίζει» το σενάριο και για χαφ.

Όσο για τον στόπερ; Ο Σεμέδο παίζει ασταμάτητα, ο Αβραάμ είναι σε μία ηλικία που δεν γίνεται να παίρνει σερί ματς, ο Μπα τώρα σιγά σιγά αρχίζει και βγαίνει στον αφρό, ο Σισέ θα επιστρέψει αρχές του νέου έτους ύστερα από τετράμηνη αποχή και ο Μεριά ουσιαστικά είναι εκτός πλάνων. Ο Μαρτίνς θέλει να δει τον Σισέ και ίσως η κατάσταση του Σενεγαλέζου παίξει ρόλο στην τελική απόφαση για το αν θα πρέπει να αποκτηθεί ένας αμυντικός τύπου Μαυροπάνου (ακόμα και ο ίδιος, παρότι δεν προκύπτει για την ώρα κάτι από τον Ολυμπιακό) ή θα πορευτεί ως έχει.