Γιατί να πάρει το ρίσκο ο Μαρτίνς;

O Πορτογάλος τεχνικός θα πάρει στην τελευταία προπόνηση τις αποφάσεις του για τον Τσιμίκα και τον Μπουχαλάκη ενόψει Τρίπολης. Υπάρχει όμως λόγος να τους ζορίσει;

Γιατί να πάρει το ρίσκο ο Μαρτίνς;

Από το ξεκίνημα της σεζόν ο Μαρτίνς έχει δείξει ότι πορεύεται με 15-16 παίκτες το πολύ. Το δε Champions League το έβγαλε ουσιαστικά με 14 ποδοσφαιριστές. Ενόψει Τρίπολης έχουν προκύψει δύο προβλήματα: Του Τσιμίκα και του Μπουχαλάκη.

Η αλήθεια είναι ότι δεν εμπνέουν ανησυχία. Αν ο Μαρτίνς κρίνει ότι είναι υπεραπαίτητοι για το ματς με τον Αστέρα, τότε θα παίξουν. Υπάρχει όμως λόγος να πάρει ρίσκο; Ο Τσιμίκας ήδη έκανε υπερπροσπάθεια μετά το χτύπημα που είχε στο Αγρίνιο και έπαιξε με ενοχλήσεις κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Τώρα δεν πονάει στο ένα πόδι, αλλά και στα δύο (έχει οίδημα). Ο Μπουχαλάκης από την πλευρά του έχει χτυπήσει επίσης στο πόδι. Δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά αφού είναι εντάξει οι Γκιγιέρμε και Καμαρά, γιατί να μην ξεκουραστεί ο Ανδρέας και να κάτσει στον πάγκο ο Μπενζιά;

Νομίζουμε ότι από χθες θα έπρεπε να σταματήσει οποιαδήποτε κουβέντα από πλευράς προπονητικού τιμ για το αν θα πρέπει να μπουν οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές στο πούλμαν για την Τρίπολη. Άλλωστε επιλογές υπάρχουν για να τους καλύψουν σε περίπτωση που αποφασιστεί να μείνουν εκτός.

Ο Κούτρης έχει να παίξει από τις 19 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα από το 2-1 επί του ΟΦΗ. Δεν ήταν καλός και εδώ και δύο μήνες… αγνοείται! Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην Τρίπολη. Θα είναι και μία μεγάλη ευκαιρία για τον «Λέο» να αποδείξει στον Μαρτίνς ότι κακώς δεν τον χρησιμοποίησε σε κάποια ματς πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα ο Τσιμίκας να παίζει… non stop.

Ο Ολυμπιακός έχει το βάθος στο ρόστερ του για να μην χρειαστεί να σφίξουν τα δόντια οι Τσιμίκας και Μπουχαλάκης στην Τρίπολη. Όχι τίποτε άλλο, αλλά δεν γνωρίζουμε κιόλας σε τι κατάσταση θα βρίσκεται και ο αγωνιστικός χώρος του «Θ. Κολοκοτρώνης». Μπορεί να ρίχνει «καρέκλες» και να επιβαρυνθεί το τερέν. Ο καιρός στην Τρίπολη πάντοτε είναι ένα μυστήριο. Οπότε, για ποιο λόγο να ζοριστούν;

Κατά τ' άλλα, για την αυριανή αναμέτρηση δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά πράγματα. Ο Αστέρας Τρίπολης έχει να κερδίσει εδώ και ενάμισι μήνα, βρίσκεται τρίτος από το τέλος, άλλαξε και προπονητή και πλέον κάθε παιχνίδι είναι "τελικός". Θα κοιτάξει, όπως κάνει κάθε χρόνο, να σπάσει τα νεύρα του Ολυμπιακού, να επιστρατεύσει ακόμα και το σκληρό του παιχνίδι για να κόψει βαθμούς.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ελπίζει ότι οι παίκτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι τίποτα δεν πρόκειται να τους χαριστεί στο φετινό πρωτάθλημα. Η αντίδρασή τους στο Αγρίνιο ήταν εντυπωσιακή. Οι περίπου 2 χιλιάδες Ολυμπιακοί που θα βρεθούν στην Αρκαδία ελπίζουν ότι θα δουν κάτι ανάλογο και αύριο. Αυτό που προέχει είναι τρεις νίκες στα εναπομείναντα ματς του 2019 και μετά με ηρεμία θα δουν η διοίκηση και ο προπονητής αν θα προχωρήσουν σε μεταγραφική ενίσχυση.