Τι είπε ο Μαρινάκης στη Λίγκα για Σαββίδη, Μελισσανίδη και ΠΑΟΚ-Ξάνθη

Τι είπε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας της πειραϊκής ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης στη συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος για την υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθη, ενώ αναφέρθηκε και στη συνέντευξη του Κωστούλα στο «ΦΩΣ».

Τι είπε ο Μαρινάκης στη Λίγκα για Σαββίδη, Μελισσανίδη και ΠΑΟΚ-Ξάνθη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας για να θίξει ο ίδιος προσωπικά το θέμα που έχει προκύψει με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη και να ρωτήσει τους υπόλοιπους εκπροσώπους των ΠΑΕ αν θεωρούν ότι είναι σωστό ένας μεγαλομέτοχος ΠΑΕ να αγοράζει το προπονητικό κέντρο άλλης ΠΑΕ. Μεταξύ άλλων στάθηκε και στη συνέντευξη που είχε δώσει ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας στο «ΦΩΣ», ενώ τόνισε είναι θετικός στο να γίνει μία συνάντηση με Μελισσανίδη και Σαββίδη για να τεθούν όλα τα θέματα του ποδοσφαίρου επί τάπητος.

Αναλυτικά:

«Σήμερα ήρθα εδώ, γιατί δεν έχω κρυφτεί σε οτιδήποτε έχω κάνει, είτε στον Ολυμπιακό, είτε στην επιχειρηματική μου δραστηριότητα. Επειδή ακούω διάφορα, οι μετοχές μου στον Ολυμπιακό ανήκουν σε μία κυπριακή εταιρία η οποία μου ανήκει 100%. Από το 2010 που έχω αποκτήσει τις μετοχές, δηλώνω στο Πόθεν Εσχες πως είμαι ο μέτοχος της κυπριακής εταιρίας και κατ’ επέκταση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ήθελα να κάνω μία ειλικρινή κουβέντα με τα μέλη του Συνεταιρισμού. Πολλές ΠΑΕ αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν έχει βοηθήσει στην επίλυσή τους. Κάθε χρόνο δεν αυξάνονται τα έσοδά μας από χορηγούς ή από τα εισιτήρια ή από την τηλεόραση η οποία πληρώνει και έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Άρα οι περισσότερες ΠΑΕ ψάχνουν να βρουν χορηγούς».

«Θέλω ειλικρινά να τοποθετηθούν όλοι εδώ μέσα. Αν η καταγγελία μας γίνει δεκτή ή όχι, είτε τα στοιχεία αφορούν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον κύριο Σαββίδη, τον κύριο Συγγελίδη και την ΠΑΕ Ξάνθη, υπάρχουν αρμόδια όργανα τα οποία θα αποφασίσουν τι πρέπει να γίνει.

Όμως πρέπει να πω το εξής. Αν ο Ολυμπιακός, ο κύριος Μαρινάκης, ο ανιψιός μου, ένας ξάδελφος μου, ένας φίλος μου του οποίου του φτιάχνω εγώ το Πόθεν Έσχες και αγοράσει το προπονητικό του Ατρόμητου ή τις ακαδημίες και το προπονητικό στην Τρίπολη που έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά ή στη Λάρισα ή στον ΟΦΗ που είναι και η πατρίδα μου το Ηράκλειο και υπάρχει ένα παρένθετο πρόσωπο ή εταιρία, είναι κάτι με το οποίο συμφωνούμε; Γιατί ο κ. Κωστούλας δήλωσε μακάρι να έρθει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή ο κύριος Σαββίδης να αγοράσει το προπονητικό μου κέντρο. Θα ήθελα ειλικρινά να ακούσω την τοποθέτηση του Παναιτωλικού για αυτό. Αυτό μας βρίσκει σύμφωνους; Σας ρωτώ , είναι σωστό; Μπορούμε να το κάνουμε;.

Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας προβληματίσει και θέλω τη γνώμη σας. Να ορίσουμε τα πλαίσια, τους κανονισμούς και τι πρέπει να κάνουμε».

Κύριε Λυσσάνδρου αυτό είναι κάτι που μας απασχολεί και θέλω και τη δική σας τοποθέτηση. Είναι πολύ σημαντικό και έχουμε άμεσο συμφέρον όλοι γιατί αφορά την ακεραιότητα του πρωταθλήματος.

«Εγώ λοιπόν συμφωνώ σε μια συνάντηση πραγματικών ιδιοκτητών με τον κ. Σαββιδη , τον κ. Μελισσανίδη, ώστε πραγματικά να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε».

Ο Μαρινάκης απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της ΕΠΟ του είπε ότι «έχει χαθεί κάθε έννοια δικαιοσύνης και ισονομίας στις πειθαρχικές επιτροπές της ΕΠΟ . Δεν τηρούν πια ούτε τα προσχήματα καθώς απροκάλυπτα παιδιά δικαστών των επιτροπών εργάζονται στο Open και ταυτόχρονα επιλαμβάνονται των υποθέσεων που αφορούν ομάδες Σούπερ Λίγκας».