Ολυμπιακός: «Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ πέταξαν μπουκάλι, προκαλώντας τα επεισόδια»

Εκδικάστηκε την Τετάρτη (11/12) η έφεση του Ολυμπιακού για τη μείωση της ποινής των δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων για όσα έγιναν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Οι Πειραιώτες τόνισαν ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέβηκε με ατζέντα να δημιουργήσει επεισόδια. Μέχρι την Παρασκευή (13/12) θα βγει η απόφαση.

Ολυμπιακός: «Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ πέταξαν μπουκάλι, προκαλώντας τα επεισόδια»

Έντονος διάλογος υπήρξε μεταξύ του δικηγόρου του Ολυμπιακού με την εισηγήτρια της υπόθεσης, Βασιλική Βλαχοπαναγιώτου, αλλά και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων, Παναγιώτη Φιλόπουλο κατά την εκδίκαση της έφεσης των «ερυθρόλευκων», με σκοπό την μείωση της ποινής των δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων που τους επιβλήθηκε πρωτοδίκως, για όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο.

Ο δικηγόρος των «ερυθρόλευκων» Γιάννης Χατζησαββάογλου πάντως, τόνισε πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέβηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με ατζέντα να δημιουργήσει επεισόδια.

Πιο αναλυτικά η εισηγήτρια ρώτησε το δικηγόρο του Ολυμπιακού:

«Γιατί είχατε κλείσει την πόρτα από όπου έμπαιναν οι αποστολές και μάλιστα κατά παράβαση των συμφωνηθέντων»;

Ο δικηγόρος των «ερυθρόλευκων» απάντησε:

«Η πόρτα ήταν σε στάδιο επισκευής και δεν πρόλαβαν οι τεχνικοί να την επισκευάσουν. Αν υπήρχαν υπόγειες σκέψεις για επεισόδια, γιατί να γίνουν σε κοινή θέα; Θα γίνονταν σε άλλους χώρους που δεν βλέπει κανείς».

Τότε παρενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής:

«Μα παίζετε με την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών; Εδώ γράφει ότι τους λέγανε χυδαίες κουβέντες»!

Ο Γιάννης Χατζησαββάογλου ανταπάντησε:

«Ήταν χαλασμένη η πόρτα κύριε πρόεδρε. Ο ΠΑΟΚ ήταν που κατέβηκε με ατζέντα να δημιουργηθούν επεισόδια. Υπάρχουν αναφορές ότι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ πέταξαν μπουκάλι»!

Σε γενικές γραμμές πάντως η υπερασπιστική γραμμή των «ερυθρολεύκων» ήταν πανομοιότυπη με την δίκη σε πρώτο βαθμό, ζητώντας δηλαδή να μην ληφθεί υπόψη ο τραυματισμός αστυνομικού που αναφέρεται στην έκθεση της αστυνομίας:

«Η απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου είναι μια πρωτοφανής κατασκευή. Τιμωρούμαστε για στοιχεία που δεν αναφέρονται στα δύο κύρια αποδεικτικά μέσα (σ.σ. φύλλο αγώνα και έκθεση παρατηρητή).

Ο αστυνομικός διευθυντής φώναξε τον παρατηρητή και του είπε για τον τραυματισμό αστυνομικού. Είναι κατά δήλωσή του αστυνομικού διευθυντή, δεν το είδε ο παρατηρητής με τις δικές του αισθήσεις.

Δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη η έκθεση της αστυνομίας για γεγονός που δεν αναφέρεται στην έκθεση του παρατηρητή. Δεν μπορεί ο παρατηρητής να μνημονεύει γεγονός που δεν παρατήρησε, δεν διαπίστωσε ο ίδιος. Δεν πρέπει να λάβετε καν υπόψη την αναφορά του. Ο τραυματισμός είναι ως μη γενόμενος», ανέφερε ο Γιάννης Χατζήσαββάογλου.

Να σημειωθεί πως παρών για να καταθέσει ως μάρτυρας ήταν και ο ένας από τους αντιπροέδρους του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, αλλά το δικαστήριο δεν έκρινε απαραίτητη την κατάθεσή του.

Η Επιτροπή Εφέσεων ζήτησε επί τόπου την κατάθεση υπομνήματος, όπως και έγινε μετά από λίγα λεπτά, ενώ ο Γιάννης Χατζησαββάογλου ζήτησε απόφαση ως την Παρασκευή (13/12), πράγμα που πιθανότατα θα συμβεί.