Συγκίνηση - Ο Ρενέ Χένρικσεν, δίνει μάχη με τον καρκίνο

Πάσχει από σπάνια μορφή που δεν μπορεί να θεραπευτεί - «Ελπίζουμε ότι η νόσος θα... "ξεκουραστεί"», λέει ο Δανός.

 

Συγκίνηση - Ο Ρενέ Χένρικσεν, δίνει μάχη με τον καρκίνο

Ο παλαίμαχος αρχηγός της εθνικής ομάδας της Δανίας και για μια εξαετία ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού δίνει πλέον τον αγώνα της ζωής του, αυτή τη φορά εςκτός αγωνιστικών χώρων.

Ο Ρενέ Χένρικσεν, ο οποίος αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό από το 1999 έως το 2005, πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου, η οποία μάλιστα δεν θεραπεύεται. Ο Χένρικσεν το έμαθε στην αρχή του έτους και σήμερα μίλησε για το πρόβλημα του στον Τύπο της Δανίας.

Πάσχει από καρκίνο στον μυελό των οστών, που είναι γνωστός ως μυελωμάτωση. Πρόκειται για μη θεραπεύσιμη νόσο που συνήθως εμφανίζεται σε μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους. Η μόνη επιλογή που έχει ο ασθενής είναι απλά να κάνει θεραπείες που να σταθεροποιούν την κατάστασή του και να μην υποφέρει.

Ο Χένρικσεν μίλησε στην "Ekstra Bladet": «Νόμιζα πως είχαν τελειώσει τα παιχνίδια της ζωής μου στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα το αντιμετωπίζω αυτό ως τον αγώνα της ζωής μου».

Αναφέρθηκε επίσης στη θεραπευτική αγωγή που ακολουθεί με χημειοθεραπείες και μια μέθοδο με βλαστοκύτταρα που θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο. «Τότε ελπίζουμε ότι η νόσος θα... ξεκουραστεί. Πρόκειται για ασθένεια που δεν μπορεί να θεραπευτεί, αλλά μπορώ να ζήσω για πολλά χρόνια», λέει ο ίδιος.

Δίνει μάλιστα ποδοσφαιρική διάσταση στη συζήτηση και λέει: «Σαν αθλητής που ήμουν, με ενοχλεί ότι δεν μπορώ να... κερδίσω, ότι δεν μπορώ να ξεπεράσω την ασθένεια. Σε αντάλλαγμα όμως μπορώ να το μειώσω στο ελάχιστο, οπότε μπορώ τουλάχιστον να παίξω για την ισοπαλία».