FIFA και UEFA υποβιβάζουν τον Παναθηναϊκό

Η αντίδρασή τους στο πλάνο σωτηρίας των «πράσινων» και η μοναδική ελπίδα για αδειοδότηση.

FIFA και UEFA υποβιβάζουν τον Παναθηναϊκό

Τα περιθώρια έχουν πια στενέψει για τα καλά για τον Παναθηναϊκό, τον οποίο δεν αποκλείεται η νέα χρονιά να βρει στη Football League. Βέβαια για αύριο είναι προγραμματισμένη η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Super League με βασικό θέμα συζήτησης την προσπάθεια να σωθεί ο Παναθηναϊκός. Κάτι που επιθυμεί και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Το πρώτο βήμα που θα επιδιώξουν στη Λίγκα αύριο είναι να συγκεντρωθεί η πλειοψηφία των 3/4 που απαιτείται ώστε να εγκριθεί το αίτημα του για αλλαγή της ποινής για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ ή αν αυτό δεν συμβεί να συγκληθεί ΓΣ, στην οποία αρκεί η απλή πλειοψηφία.

Βέβαια ακόμα και αν αυτά έχουν την κατάληξη που επιθυμεί ο Παναθηναϊκός, δεν είναι απαραίτητο ότι θα εξασφαλίσει την παραμονή του. Ακολούθως θα κατατεθεί σχετικό αίτημα στην ΕΠΟ και εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι FIFA και UEFA έχουν ήδη ενημερώσει την Ομοσπονδία ότι είναι αντίθετες σε κάτι τέτοιο και ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν οι κανονισμοί. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και καιρό στη λίστα με τους «κακοπληρωτές» και γι' αυτό οι πιθανότητες να της δοθεί δεύτερη ευκαιρία είναι μηδαμινές.

Συνεπώς, το μόνο που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα είναι ο Παναθηναϊκός να αλλάξει άμεσα ιδιοκτησία. Να μεταβιβάσει δηλαδή ο Γιάννης Αλαφούζος τις μετοχές και ο νέος ιδιοκτήτης να ζητήσει μια μικρή παράταση προκειμένου να τακτοποιήσει τις οφειλές. Στην περίπτωση αυτή οι πιθανότητες να γίνει δεκτό το σχετικό αίτημα είναι πολλές. Διαφορετικά, ο Παναθηναϊκός πολύ δύσκολα θα εξασφαλίσει την άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα.