Προαναγγελία αγώνα: Βόλος-Παναθηναϊκός

Το πρωτόγνωρο ταξίδι της ομάδας του Βόλου στη Super League κλείνει τον πρώτο κύκλο του, αφού ο Βόλος ΝΠΣ αντιμετωπίζει και την τελευταία ομάδα της Super League, τον Παναθηναϊκό.

Προαναγγελία αγώνα: Βόλος-Παναθηναϊκός

Η ομάδα που μπήκε δυνατά το καλοκαίρι στο πρωτάθλημα με τρεις νίκες στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια, δεν έχει ξαναδείξει την ικανότητά της να φέρνει αποτελέσματα.

Από τότε σε οκτώ αγώνες νίκησε μόνο τον Παναιτωλικό με μεγάλη δυσκολία, ενώ χρειάστηκε τα πέναλτι για να αποκλείσει τον Πανσερραϊκό στο Κύπελλο. Λίγο έλειψε να γίνει η πρώτη ομάδα της Super League, που αποκλείεται από ομάδα τρεις κατηγορίες χαμηλότερα.

Πριν νικήσει τον Παναιτωλικό, ο Βόλος έχασε στην έδρα του από Ατρόμητο και ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Χουάν Φεράνδο δεν έχει προηγηθεί σε κανένα από τα πέντε παιχνίδια της έδρας της στο πρώτο ημίχρονο.

Μάλιστα σκόραρε μόνο σε ένα από αυτά, με τον Ατρόμητο, όταν έχασε 3-2 με ημίχρονο 2-2. Δηλαδή στις δύο πρώτες νίκες της με Άρη και ΟΦΗ ήταν 0-0 στο ημίχρονο και με τον Παναιτωλικό έχανε 1-0, αλλά νίκησε. Και στην ήττα από τον ΠΑΟΚ, πάλι έχανε 1-0 στο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει αήττητος στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του, κερδίζοντας δύο εντός έδρας και παίρνοντας ισοπαλίες εκτός έδρας.

Μάζεψε οκτώ βαθμούς, όσους είχε και στα πρώτα οκτώ παιχνίδια, όπου έκανε τέσσερις ήττες.

Αν και νίκησε τα τελευταία δύο εντός, ακόμα έχει καλύτερη συγκομιδή εκτός έδρας, με εννέα βαθμούς, ενώ στην έδρα του έχει επτά.

Παρά την πολύ καλή πορεία του εκτός έδρας, ο Παναθηναϊκός δεν έχει νικήσει ακόμα σε ταξίδι του.

Οι εκτός έδρας νίκες του είναι σε Νέα Σμύρνη και Περιστέρι. Πάντως από τις 15 Σεπτεμβρίου, που έχασε από τον Άρη, ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος σε τέσσερις εξόδους του, με τις δύο παραπάνω νίκες και ισοπαλίες με ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό. Η ήττα από τον Άρη είναι η μοναδική στα έξι εκτός έδρας του.

Οι δύο ομάδες παίζουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Ο Παναθηναϊκός πάντως στο Πανθεσσαλικό έχασε δύο φορές το 2011 από τον Ολυμπιακό Βόλου σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ της Super League. Με τη Νίκη Βόλου το 2015 δεν πρόλαβε να αγωνιστεί, αφού η ομάδα της είχε αποσυρθεί από το πρωτάθλημα