Ο κοινός παρονομαστής Ολυμπιακού και Ερυθρού Αστέρα

Λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη μεταξύ τους αναμέτρηση Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας έχουν στραμμένη αλλού την προσοχή τους. Ποιες οι διαφορές και οι ομοιότητες των "μονομάχων".

Ο κοινός παρονομαστής Ολυμπιακού και Ερυθρού Αστέρα

Το Σάββατο ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό. Η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας είναι η μοναδική στη χώρα μας που δεν έχει κάνει νίκη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι εύκολη λεία για τους Πειραιώτες. Ένα σημαντικό ματς λίγες ημέρες μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και λίγες πριν απ' αυτό με τον Ερυθρό Αστέρα.

Στη Σερβία ο αντίπαλος του Ολυμπιακού το Σάββατο υποδέχεται τη Σπάρτακ Σουμπότιτσα. Οι "ερυθρόλευκοι" του Βελιγραδίου βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας επτά βαθμούς μπροστά από τη Βοϊβοντίνα κι έχοντας έναν αγώνα λιγότερο. Σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό, δηλαδή η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς έχει μεγαλύτερη άνεση, αφού δεν παίζει με το πιστόλι στον κρόταφο.

Τουλάχιστον σύμφωνα με το πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία. Κι όμως στον Ερυθρό Αστέρα ασχολούνται περισσότερο με το ματς του πρωταθλήματος παρά με αυτόν κόντρα στον Ολυμπιακό. Όσο περίεργο κι αν φαίνεται οι πρωταθλητές Σερβίας πιο πολύ ενδιαφέρονται για τη σερβική Λίγκα παρά για τη μεγάλη "μάχη" της ερχόμενης Τετάρτης.

Η ατάκα "πρώτα το πρωτάθλημα" κυριαρχεί και στο Βελιγράδι και είναι ο κοινός παρονομαστής των δύο αντιπάλων που στις 11 του μήνα θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για τους "32" του Europa League. Το θέμα, ωστόσο, είναι πως στον Ολυμπιακό από το ματς με τον ΠΑΟΚ και μετά μπήκαν σε δεύτερη μοίρα τόσο ο Παναιτωλικός όσο και ο Ερυθρός Αστέρας.

Οι αποκαλύψεις που έγιναν για τις σχέσεις του ΠΑΟΚ με τη Ξάνθη, η τιμωρία για όσα συνέβησαν πριν τη σέντρα του αγώνα με τους Θεσσαλονικείς και γενικότερα ο απόηχος του αγώνα της περασμένης Κυριακής έχουν επισκιάσει δύο πολύ σημαντικά ματς. Στον Ολυμπιακό πρέπει να αποδείξουν πρώτα το Σάββατο και μετά την Τετάρτη πως όλα αυτά δεν τους επηρέασαν.