Απολογήθηκε ο Ολυμπιακός για τα όσα έγιναν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ

Στην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League 1 απολογήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. 

Απολογήθηκε ο Ολυμπιακός για τα όσα έγιναν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ

Απολογήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στο πειθαρχικό όργανο της Super League 1 για τα όσα έγιναν στον αγώνα της Κυριακής (1/12) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν να τιμωρηθεί η ομάδα μόνο με χρηματικό πρόστιμο και όχι με ποινή έδρας.

Η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας. Σε περίπτωση που οι Πειραιώτες τιμωρηθούν με τιμωρία της έδρας, τότε οι αγώνες με ΑΕΛ και Παναθηναϊκό θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο.

Ο δικηγόρος της πειραϊκής ΠΑΕ, Γιάννης Χατζησαββάογλου ανέφερε τα εξής: «Όπως αναφέρεται στην κλήση, οι οπαδοί με διαπιστεύσεις εξύβριζαν, έριξαν μπουκάλι με νερό και ότι απρόκλητα επιτέθηκαν στην αστυνομία, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό. Ο παρατηρητής δεν έχει δικαίωμα να γράψει κάτι που δεν το αντιλήφθηκε με τις αισθήσεις του. Μου είπε, ότι του είπε ο αστυνομικός ότι τραυματίστηκε από τα επεισόδια... Κανονιστικά η έκθεση αστυνομίας απαγορεύεται να ληφθεί υπόψη. Η είσοδος φιλάθλων με διαπιστεύσεις στα αποδυτήρια είναι κάτι για το οποίο δεν υπάρχει πρόβλεψη από τους κανονισμούς της ΕΠΟ. Από τη στιγμή που ο κανονισμός τιμωρεί την είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, δεν γίνεται να ελεγχθούμε πειθαρχικά για το συγκεκριμένο».

Από την πλευρά του, ο γ' αντιπρόεδρος της ομάδας, Κώστας Καραπαπάς σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αντιμετωπίσαμε όντως από το πρωί ένα τεχνικό πρόβλημα με μια συρόμενη πόρτα. Όταν καταλάβαμε ότι η πόρτα αυτή ζυγίζει 400 κιλά. Είναι 50 μέτρα από τα αποδυτήρια. Κάναμε προσπάθεια να στηρίξουμε την πόρτα. Μία ώρα πριν ενημερώσαμε. Και οι δύο αποστολές σταμάτησαν σε έναν χώρο που κλείνεται από τρεις διμοιρίες. Εκεί που σταμάτησε η αποστολή του ΠΑΟΚ ήταν μόνο αυτή και η Αστυνομία. Όταν κατάλαβε ότι ήταν εκεί, η Αστυνομία έβαλε στο χώρο αυτόν τρεις διμοιρίες.

Σ' αυτόν τον χώρο, δεν άφηναν ούτε τους εργαζομένους που παίρνουν φανελάκια και διαπιστεύσεις (φωτογράφους, εργαζομένους στις καντίνες), να περάσουν. Παίκτες του ΠΑΟΚ χειρονομούσαν και ειρωνευόντουσαν. Και κάποιοι εξ αυτών αντέδρασαν λεκτικά.

Όταν λέμε αποστολή του ΠΑΟΚ δεν λέμε μόνο παίκτες. Είδα με τα μάτια μου ότι παίκτης του ΠΑΟΚ πέταξε μπουκάλι. Οι διαπιστευμένοι δεν ήρθαν σε καμία επαφή με τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Η Αστυνομία άρχισε να χτυπάει, για να το πω απλά. Ο Μάτος προσπάθησε να κλωτσήσει έναν από τους διαπιστευμένους κι η Αστυνομία χτύπησε ένα Πολωνό παίκτη του ΠΑΟΚ ονόματι Σφιντέρφσκι.

Για εμάς που ζούμε τί γίνεται κάθε Κυριακή αυτό είναι πταίσμα. Ούτε τους εμπόδισε κανείς, ούτε τίποτα. Και εμείς σταματήσαμε σ' αυτό το σημείο. Ευθύνη έχει η Αστυνομία. Λεκτικά ναι υπήρχαν κάποια που έγιναν... Κάποιοι πιτσιρικάδες τους είπαν "ήρθατε εδώ να μας πείτε...". Κανείς δεν πέταξε τίποτα στον ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ πέταξε. Ενταση ανθρώπων που ήταν εκεί με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ δεν υπήρξε. Τον τραυματισμό του αστυνομικού δεν τον είδα. Ρώτησα μετά και μου είπε ο κ. Λινάρδος ότι κάποιος μου είπε ότι χτύπησε. Δεν είδα τον αστυνομικό ούτε και τη φθορά του υπηρεσιακού κράνους, μπορεί να έγινε με τον οποιοδήποτε τρόπο. Τα ΜΑΤ τους απώθησαν βιαίως και εκεί υπήρξε ένταση. Εγώ κι ο κ. Κουντούρης ήμασταν εκεί και ηρεμήσαμε τα πνεύματα. Η διάρκεια ήταν πολύ μικρή, όση χρειάζεται κάποιος να περπατήσει 5ο βήματα.

Κατ' αρχάς κανείς δεν έφτασε στα αποδυτήρια, ειδικά διαπιστευμένος. Ηλεκτρολόγοι μπορεί να υπήρξαν ή άνθρωποι της Αθλητικής Βίας που έχουν διαπιστεύσεις. Αυτό μπορεί να παρανόησε ο παρατηρητής, που κακώς το έκανε κι αυτό, θα έπρεπε να ξέρει...

Υπάρχουν 4 ένστολοι διαιτητές που φυλάνε τους διαιτητές. Ο κ. Σαραΐδάρης πήγε και κουνούσε την πόρτα των διαιτητών που έχει γείρει λίγο ο ένας αστυνομικός και άρχισε να τη χτυπάει. Είχε έντονο διαπλεκτισμό με άνθρωπο της ασφαλείας που έννομα βρισκόταν εκεί. Αν κάποιος έκανε κάτι παράνομο είναι ο κ. Σαραϊδάρης. Το μόνο που λέει κι ο ΠΑΟΚ είναι χτυπήθηκε ένας παίκτης του από Αστυνομικό.

Εγώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν είδα 8 ανθρώπους με διαπιστεύσεις. Ανθρώπους με διαπιστεύσεις είδα 4 ανθρώπους, οι 2 εξ αυτών ήταν της αθλητικής βίας. Πάντως, κανείς δεν κατήγγειλε ότι κάποιος τους πείραξε μέσα στα αποδυτήρια. Ούτε πρόβλημα υπήρξε στον αγώνα, ούτε πειράχτηκε κανείς.

Βιάστηκαν κάποιοι να βγάλουν ένα βίντεο, που αποδεικνύει ό,τι λέμε: ότι δε έγινε τίποτα.

Ο κ. Σαραϊδάρης πήγε να δημιουργήσει ένταση από το πουθενά και μάλιστα άνθρωποι του ΠΑΟΚ τον τράβηξαν. Ο διαιτητής δεν γράφει τίποτα στο φύλλο αγώνα».