Τα πειθαρχημένα εξτρέμ και η συνύπαρξη Φορτούνη, Μάριν

Τι άλλαξε και ο Ολυμπιακός με τον Παναιτωλικό έβαλε ωραία γκολ που προήλθαν από ομαδικές προσπάθειες. Ο ρόλος των Βρουσάι, Μιραλάς και η απουσία του Γερμανού…

Τα πειθαρχημένα εξτρέμ και η συνύπαρξη Φορτούνη, Μάριν

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν με αντίπαλο τον Παναιτωλικό ήταν πράγματι καλή. Είχε ένα εικοσάλεπτο "φωτιά" στο πρώτο ημίχρονο που σάρωσε τους Αγρινιώτες. Η νίκη είχε αντίκρισμα γιατί η ομάδα του Πειραιά "κλείδωσε" την 3η θέση. Η καλή εμφάνιση προκάλεσε μία ικανοποίηση, αλλά αυτή ήρθε αργά.

Αξίζει, όμως, να εστιάσουμε σε κάποια πράγματα που φαίνεται πως έπαιξαν σημαντικό ρόλο έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να μπορέσει να παίξει καλό ποδόσφαιρο και παράλληλα να πετύχει ωραία γκολ που ήταν προήλθαν έπειτα από ομαδική προσπάθεια. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι λειτούργησαν εξαιρετικά οι ακραίοι επιθετικοί του Ολυμπιακού.

Οι δύο εξτρέμ είχαν πολύ σημαντικό ρόλο έτσι ώστε η ομάδα του Πειραιά να μπορέσει να ανοίξει την καλά οργανωμένη άμυνα του Παναιτωλικού. Βρουσάι και Μιραλάς ήταν αυτοί που τοποθετήθηκαν στα "φτερά" κράτησαν τις θέσεις τους και ήταν μέσα στα γκολ και με τις κινήσεις τους άνοιξαν χώρους στους συμπαίκτες τους και… άπλωσαν την ομάδα στο γήπεδο.

Μετά από μήνες ίσως είδαμε την μπάλα να αλλάζει πόδια πολύ γρήγορα και να πηγαίνει από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη με ταχύτητα και σωστές πάσες. Οι δύο εξτρέμ είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να μπορέσει να σημειώσει ωραία και οργανωμένα γκολ. Στα τρία πρώτα γκολ της ομάδας του Πειραιά η μπάλα έχει περάσει από τα πόδια είτε και των δύο, είτε του ενός από τους δύο.

Εκτός ενδεκάδας έμεινε μετά από αρκετό καιρό ο Μάρκο Μάριν, ο οποίος για να είμαστε σωστοί ήταν καθοριστικός σε πολλά ματς του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα. Είχε σημαντικό ρόλο ο Γερμανός και… ξελάσπωσε τους Πειραιώτες. Από την άλλη, όμως, δεν είναι καθαρό εξτρέμ. Πολλές φορές μέσα στα παιχνίδια ο Μάριν συγκλίνει προς τα μέσα με αποτέλεσμα να μπαίνει στα… χωράφια του Φορτούνη και οι δύο ποδοσφαιριστές να κινούνται στον ίδιο χώρο και να εξουδετερώνονται πολύ πιο εύκολα από τους αντίπαλους αμυντικούς.

Ο Μάριν μπορεί να έχει σημειώσει σημαντικά γκολ όμως, δεν έχει πειθαρχήσει σε κανένα παιχνίδι στην τακτική της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο πως στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ο Φορτούνης ήταν εξαιρετικός, δημιουργούσε φάσεις, σκόραρε και θύμισε τον παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ομάδα του Πειραιά.

Υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό μία τάση εντός του Ρέντη σύμφωνα με την οποία η είσοδος του Μιραλάς στην ενδεκάδα μπέρδεψε την ομάδα. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να έχει λογική βάση. Όταν μπαίνει στο αρχικό σχήμα ένας ποδοσφαιριστής αυτής της κλάσης δεν μπορεί να της κάνω κακό, μπορεί να την βοηθήσει, αλλά πρέπει και ο ίδιος να βοηθηθεί. Στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό ο Μιραλάς είχε στο ενεργητικό του δύο τελικές πάσες. Και αυτό τυχαίο είναι; Τυχαίο είναι επίσης ότι ο Φορτούνης βρήκε τον χώρο του και έκανε το παιχνίδι του; Προφανώς και όχι, διότι όλοι βρήκαν χώρους, έκαναν σωστά τη δουλειά τους και εδώ αποδεικνύεται πόσο σημαντικό είναι οι ποδοσφαιριστές να πειθαρχούν στην τακτική.