Φώτης Κωστούλας: «Οι διαιτητές κυνηγάνε τον Παναιτωλικό γιατί κάποιοι τον λένε δορυφόρο»

Ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας μίλησε στο «ΦΩΣ» για το προπονητικό κέντρο της ομάδας του όσο και για την κατάσταση που βρίσκεται ο σύλλογος αυτή την περίοδο.

Φώτης Κωστούλας: «Οι διαιτητές κυνηγάνε τον Παναιτωλικό γιατί κάποιοι τον λένε δορυφόρο»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Το ρεπορτάζ που έβγαλε το κανάλι ONE ήταν καταπληκτικό, με συγκλονιστικά στοιχεία. Και το έκανε πρώτο θέμα η εφημερίδα μας. Εγώ τώρα θα το πάω ακόμα παρακάτω, διότι ποιος μου λέει ότι αυτό δεν μπορεί να έχει συμβεί και με άλλες ομάδες. Ή να συμβεί στη συνέχεια.

Έχουν ακουστεί άλλωστε τόσα πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο για σχέσεις του ΠΑΟΚ με τον Βόλο, με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Παναιτωλικό, όπως ακούγονταν για την Ξάνθη. Τα έχουμε γράψει και εμείς για φιλικές σχέσεις, έχει κάνει και δηλώσεις ο Κούγιας.

Πήρα τηλέφωνο τον μεγαλομέτοχο του Παναιτωλικού, τον Φώτη Κωστούλα. Όπως είχα πάρει τον μεγαλομέτοχο της Λαμίας, τον Πανουργιά Παπαϊωάννου, και μου είχε δώσει συνέντευξη-φωτιά για τον Βελλίδη και όχι μόνο, μία συνέντευξη που μπήκε μετά σε εξώδικα δημοσίως (ευτυχώς όχι εναντίον μας). Ο Φώτης Κωστούλας είναι κυνικά ειλικρινής και κάνουν εντύπωση αυτά που λέει. Του έκανα τις ερωτήσεις στα ίσα.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 5/12/2019

Μήπως έχετε πουλήσει και εσείς το εκπληκτικό προπονητικό κέντρο του Παναιτωλικού, το «Εμιλέον», που είναι καλύτερο από της Ξάνθης;

Όχι.

Σας έχει γίνει πρόταση ποτέ για να το πουλήσετε;

Μόνο πριν από λίγα χρόνια είχε γίνει μία πρόταση, αλλά δεν αποδείχθηκε σοβαρή.

Η πρόταση είχε γίνει από γνωστό άνθρωπο του ποδοσφαίρου;

Όχι.

Ήταν συγγενής του Σαββίδη;

Καμία σχέση. Κοιτάξτε, κύριε Σινάνογλου. Είναι γνωστό ότι καιρό τώρα κάνω προσπάθειες για να φύγω από το ελληνικό ποδόσφαιρο και να μεταβιβάσω την ΠΑΕ και το προπονητικό κέντρο.

Σας έχουν βάλει και εσάς οι φήμες στις φιλικές ομάδες του ΠΑΟΚ, για να μην πω «θυγατρικές».

Είναι ένα παιχνίδι που παίζουν άνθρωποι των ΜΜΕ ή παρατρεχάμενοι διάφορων παραγόντων. Κατά καιρούς, μας έλεγαν δορυφόρο του Ολυμπιακού, μετά της ΑΕΚ, πλέον του ΠΑΟΚ. Έχουμε πουλήσει παίκτη σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Δεν έχουμε πάρει δανεικό από κανέναν! Είναι θέμα αρχής.

Σας έχουν προτείνει δανεικούς;

Ναι, αλλά δεν παίρνω! Είναι θέμα αρχής. Ούτε έχω πάρει ούτε και θα πάρω ποτέ δανεικούς. Και ας μου έχουν προτείνει. Τους λέω «αφήστε τον παίκτη ελεύθερο και μόνο τότε θα τον πάρω».

Ποιοι σας έχουν προτείνει δανεικούς;

Δεν είναι μόνο μια ομάδα. Και έχει κόστος για εμάς αυτό, το ότι δεν παίρνουμε δανεικούς... Όπως έχει μεγάλο κόστος το να μας λένε δορυφόρο μιας ομάδας, μας κυνηγάει η διαιτησία γι’ αυτό! Κάποιοι διαιτητές έχουν συμπάθειες σε διάφορες ομάδες, στον ΠΑΟΚ, στην ΑΕΚ, στον Ολυμπιακό κ.λπ., και αν σε λένε δορυφόρο μιας ομάδας, σε κυνηγάνε διαιτητές που συμπαθούν άλλους! Φέτος μας έχει κοστίσει πάρα πολύ σε βαθμούς η διαιτησία. Γράψτε το.

Στείλαμε επιστολή έντονης διαμαρτυρίας στον Περέιρα με βίντεο μαζί! Στο ματς με τον Πανιώνιο υπέστημεν σφαγή, το είπαν και οι δύο τηλεκριτικοί, και ο Βαρούχας και ο Κάκος. Στο προηγούμενο ματς με τον Παναθηναϊκό πάλι μας έκλεψε τους βαθμούς της νίκης η διαιτησία, δεν μας δόθηκε καθαρό πέναλτι στο τέλος, καθαρό πέναλτι, και αντί να νικήσουμε, ήρθαμε ισοπαλία.

Γιατί είστε τόσο χαμηλά στη βαθμολογία;

Μία εξήγηση είναι ότι δεν μας βγαίνει τίποτα. Παίζουμε καλά, χάνουμε. Δεν παίζουμε καλά, πάλι χάνουμε. Η άλλη εξήγηση είναι το κυνήγι που τρώμε από τη διαιτησία. Μας έχει θάψει κυριολεκτικά η διαιτησία. Είναι μια κατάσταση που με αγανακτεί ως άνθρωπο του ποδοσφαίρου και ως επιχειρηματία.

Ο κάθε ανεγκέφαλος που μπαίνει μέσα στο γήπεδο μας αντιμετωπίζει ως μη ανεξάρτητους φαίνεται... Και πληρώνουμε εμείς τα σπασμένα άλλων. Εγώ είμαι μόνο με τον Παναιτωλικό και με κανέναν άλλον! Ούτε με τον ΠΑΟΚ ούτε με την ΑΕΚ ούτε με τον Ολυμπιακό. Προσπαθώ να συντηρήσω την ομάδα και χάνουμε εκατομμύρια αυτά τα χρόνια από το ποδόσφαιρο...

Να ρωτήσω τώρα κάτι. Αν έρθει ο Σαββίδης ή ο Μαρινάκης και σας προτείνουν να σας αγοράσουν το προπονητικό κέντρο αλλά όχι την ΠΑΕ, σας φαίνεται νορμάλ;

Καλή η σκέψη, την έκανα και εγώ. Μακάρι να έρθει ο Σαββίδης ή ο Μαρινάκης και να πουν «σου δίνω τόσα εκατομμύρια για το προπονητικό κέντρο σου»! Θα το πουλούσα! Και κάνω δημοσίως πρόταση να έρθουν να το πάρουν!

Τι τιμή;

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το πω δημόσια. Αν είναι κάποιος σε δύσκολη οικονομική θέση, θα ήταν μεγάλη ένεση να μπουν 10 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο και ας πληρώνω ενοίκιο μετά για να προπονείται η ομάδα μου. Έτσι όπως έχει γίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο για τις μικρομεσαίες ομάδες που ματώνουν οι ιδιοκτήτες οικονομικά, τα 10 εκατομμύρια είναι πολύ σεβαστό ποσό.

Πόσα στρέμματα είναι το «Εμιλέον»;

70 στρέμματα ιδιόκτητα και άλλα 30 που νοικιάζουμε. Σύνολο 7 γήπεδα ποδοσφαίρου. Και 4 τεράστια κτίρια για γραφεία, γυμναστήρια, ιατρεία, μεγάλες αίθουσες για εκδηλώσεις, λόγου χάρη για γάμους, για γιορτές, έχουμε αίθουσα που χωράει 600 άτομα, εστιατόριο, τα πάντα.

Εσείς να το πουλάγατε μπορώ να το καταλάβω. Αυτός που θα το αγόραζε γιατί να το έκανε αν είχε άλλη ομάδα; Γιατί να σας το αγόραζε ο Σαββίδης ή ο Μαρινάκης; Γιατί να σας έδινε 10 εκατ. ευρώ;

Αυτό δεν το ξέρω! Αυτήν την ερώτηση πρέπει να την απευθύνετε σε αυτόν που δίνει τα 10 εκατ. ευρώ... Μπορεί να θέλει τη γη, μπορεί να το κάνει για λόγους ποδοσφαιρικούς και για λόγους πολιτικής, δεν ξέρω γιατί το κάνει. Είναι εύλογο πάντως το ερώτημά σας.

Κάντε μου και ένα σχόλιο για το Παναιτωλικός - Ολυμπιακός τώρα.

Είναι ένα ματς από τα δυσκολότερα της χρονιάς για εμάς. Δεν έχουμε καταφέρει ούτε ένα τρίποντο νίκης έως τώρα. Αλλά έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς στον αγώνα τον οποίον κάνουμε για τη σωτηρία που θα τα δώσουμε όλα.

Είχα βγάλει έναν σύνδεσμο του Παναιτωλικού και μου είπαν ότι έχετε αλλάξει το έμβλημα της ομάδας και τον ύμνο.

Τι να πω... Ο καθένας είναι στον κόσμο του... Είναι χαζομάρες αυτά. Ο Παναιτωλικός δεν είχε ποτέ έναν μόνο ύμνο. Και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ προσωπικά με αυτό, παίζουν διάφοροι ύμνοι στο γήπεδο. Το δε έμβλημα στη διάρκεια όλων των ετών της ζωής του Παναιτωλικού δεν είναι το μόνο που άλλαξε και διαμορφώθηκε αναλόγως με το στίγμα της εποχής. Κατά κοινή ομολογία έγινε καλύτερο!

Σημείωση του υπογράφοντος: Η πολιτεία πρέπει να βρει μέθοδο αντιμετώπισης μιας νέας φάμπρικας, που φαίνεται ότι μπορεί να εξελιχθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.