Ο Καμαρά το επόμενο διαμάντι της Αζαξιό

Τι λέει ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων υποδομής της ομάδας της Κορσικής. Η πώληση του Σισέ και ο Μαντί Καμαρά.

Ο Καμαρά το επόμενο διαμάντι της Αζαξιό

Η Αζαξιό μπορεί να δίνει… μάχη προκειμένου να ανάβει στο Σαμπιονά, όμως, τα τμήματα υποδομής του συλλόγου λειτουργούν υποδειγματικά. Τα τελευταία χρόνια δημιουργεί ποδοσφαιριστές και τροφοδοτεί την επαγγελματική ομάδα του συλλόγου. Αυτό, άλλωστε είναι το ζητούμενο για όλους στην Αζαξιό.

Προτεραιότητα τους είναι η ομάδα να φτιάχνει παίκτες από τα σπλάχνα της και όχι να αγοράσει ξένους. Ο Αντί Ντελόρ πήγε στη Τουλούζ, ο Μπενζαμίν Αντρέ στη Ρεν και ο Πάπε Σισέ στον Ολυμπιακό. Είναι οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δούλεψαν σκληρά στα τμήματα υποδομής της Αζαξιό, εξελίχθηκαν και έκαναν σημαντικές μεταγραφές.

Ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής της Αζαξιό, ο Σεμπαστιάν Μπανιέ μίλησε σε γαλλικά Μέσα για τη δουλειά που γίνεται στο αθλητικό κέντρο του συλλόγου. "Θέλουμε να δημιουργούμε ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα και στη συνέχεια να μπορούν να πωληθούν σε ξένους συλλόγους", λέει και συνεχίζει: "Οι πωλήσεις των Μαρσέτι στη Νανσί και του Σισέ στον Ολυμπιακό βοήθησαν πάρα πολύ οικονομικά την ομάδα. Σε μία πολύ δύσκολη εποχή μπήκαν χρήματα στα ταμεία του συλλόγου, με τα οποία κατάφερε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις".

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλά πως λειτουργούν τα τμήματα υποδομής της Αζαξιό αναφέρεται στον Μοχάμεντ Μαντί Καμαρά λέγοντας: "Κάθε χρόνο πρέπει να μπαίνουν στην πρώτη ομάδα από ένας έως τρεις ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας. Ο Μοχάμεντ Μαντί Καμαρά είναι το τελευταίο παράδειγμα, ο οποίος καθιερώθηκε στη μεσαία γραμμή και είναι ο επόμενος ποδοσφαιριστής που θα ακολουθήσει", είπε χαρακτηριστικά.

Επί της ουσίας προαναγγέλλει την πώληση του, αφού είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει ξεχωρίσει από τα τμήματα υποδομής και στη συνέχεια στην πρώτη ομάδα της Αζαξιό. Θυμίζουμε πως ο Καμαρά έχει αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν το παραδέχεται στις δηλώσεις του ο άνθρωπος της Αζαξιό.