Κυριάκος: «Θετικό που η ΕΕΑ θα ασχοληθεί άμεσα με τη σχέση Σαββίδη-Ξάνθης αλλά... »

Ο πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος, τόνισε με δηλώσεις του ότι από τότε που ο «δικέφαλος του Βορρά» πήρε τα πρωτεία στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει καλλιεργημένη ένταση εναντίον του.

Κυριάκος: «Θετικό που η ΕΕΑ θα ασχοληθεί άμεσα με τη σχέση Σαββίδη-Ξάνθης αλλά... »

Δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης παραχώρησε ο Κυριάκος Κυριάκος. Ο πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τόνισε πως από τότε που η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε τα πρωτεία και τα διατήρησε, υπάρχει καλλιεργημένη ένταση εναντίον της και τοξικότητα.

Πέραν αυτού ο Κυριάκος δήλωσε πως το ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα ασχοληθεί με τη σχέση Σαββίδη-Ξάνθης άμεσα είναι πολύ καλό, το ότι αφήνει όμως υποθέσεις ξυλοδαρμών και εμπρησμών για αργότερα δεν αυξάνει την αξία της, αντίθετα ενισχύει την καχυποψία αφού κανονικά όλες οι ανοιχτές υποθέσεις πρέπει να εξετάζονται άμεσα.

Αναλυτικά η δηλώσεις του Κυριάκου Κυριάκου στον «Metropolis FM»:

«Αντιμετωπίζω με μεγαλύτερη ψυχραιμία το θέμα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μέσα. Δε μου προκύπτει ότι έχουμε κάποιο σοβαρό ζήτημα.

Υπάρχει μια μεγάλη τοξικότητα και καλλιεργημένη ένταση από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τα πρωτεία και έδειξε ότι μπορεί να τα διατηρήσει για καιρό. Από όσα ξέρω δεν προκύπτει κάποιο σοβαρό θέμα που να χρήζει τέτοιας μεγάλης φασαρίας.

Υπάρχουν τακτικοί δικαστές που μπορούν να ψάξουν τα καταγγελλόμενα και να δουν τι συμβαίνει. Ακόμη και εάν υπάρχει κάποιο σοβαρό ζήτημα στο ποδόσφαιρο δε θα το λύσουν τα μέσα και οι ομάδες.

Οι ομάδες επιλέγουν την πολιτική επικοινωνίας και την ακολουθούν. Ωστόσο, δεν μπορεί η πολιτική της κάθε ομάδας να επηρεάσει.

Εδώ έχουμε από τη μία πλευρά μια ομάδα, τον Ολυμπιακό, που θεωρεί ότι έχει βγάλει λαβράκι και επειδή έχει ένα ολόκληρο μιντιακό περιβάλλον από πίσω του το οποίο αυξάνει την ένταση και δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα σε ένα θέμα που θα πάει στα δικαστήρια και εάν αποδειχθεί θα υπάρχουν τα αναμενόμενα.

Ακόμη και με αυτά που καταγγέλλει ο Ολυμπιακός δε φαίνεται ότι μπορεί να προκαλέσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Υπάρχει ένας πόλεμος επικοινωνιακός.

Κανείς δεν πρέπει να κρίνει τον αντίπαλο του για τα μέσα που χρησιμοποιεί. Πρέπει να είναι ο ίδιος έτοιμος και ένα βήμα μπροστά ώστε να μπορέσει να κρατήσει την ψυχραιμία του, να τα αντιμετωπίσει και να πετύχει το στόχο του.

Ήμουν πάντα υπέρ των άμεσων ενεργειών της ποινικής και αθλητικής δικαιοσύνης η οποία λειτουργεί και λίγο αυτόνομα και παράλληλα. Οι υποθέσεις που φέρνουν τοξικότητα πρέπει να έχουν άμεσες ενέργειες.

Το ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα ασχοληθεί άμεσα είναι κάτι θετικό αλλά ότι θα ασχοληθεί με αυτό και θα αφήσει εμπρησμούς, ξυλοδαρμούς και άλλα είναι κάτι που δεν αυξάνει την αξία της.

Απλά ενισχύει την καχυποψία. Όλες οι ανοιχτές υποθέσεις πρέπει να πάρουν προτεραιότητα και να εξεταστούν άμεσα».