Μια γιορτή γεμάτη Ολυμπιακό! (vid)

Γκολ, θέαμα και ενθουσιασμό ενέπνευσαν οι βετεράνοι του Θρύλου στους φιλάθλους της Εύβοιας στο Αλιβέρι * Έλαμψε με χατ τρικ ο Λουτσιάνο στο τελικό 5-1 υπέρ των «ερυθρόλευκων»

Μια γιορτή γεμάτη Ολυμπιακό! (vid)

Το έχουμε γράψει επανειλημμένως στο «ΦΩΣ». Η ελληνική επικράτεια, τα μέρη της που δεν εκπροσωπούνται από ομάδες στη μεγάλη κατηγορία διψούν για να βλέπουν Ολυμπιακό! Σε κάθε του έκφανση.

Νέα απόδειξη στην προαναφερθείσα πρόταση ήταν η χθεσινή αποστολή των «ερυθρόλευκων» βετεράνων στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Αμέσως μόλις το πούλμαν της ΠΑΕ έφτασε στο Τσαρπάλειο Δημοτικό γήπεδο της ομώνυμης περιοχής, ξεσηκώθηκε θύελλα ενθουσιασμού και αποθέωση από περίπου 500 φιλάθλους! Και όλα αυτά μέρα μεσημέρι, σε ψηλές θερμοκρασίες και με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού να μην έχει ικανοποιήσει με την παρουσία της σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ίδιο συνέβη και με την είσοδό της στον αγωνιστικό χώρο, οπότε ακούστηκαν ένα – ένα τα ονόματα και ακολούθησαν βραβεύσεις. Οι γηπεδούχοι απένειμαν Κύπελλο στον Σύνδεσμο βετεράνων (ο οποίος ανταπέδωσε) και συγχρόνως τίμησαν και το Βαγγέλη Μαρινάκη με τρόπαιο που παρέλαβε ο Γιάννης Γκαϊτατζής.

Ακολούθησαν ομιλίες, ο φιλανθρωπικός σκοπός της συνάντησης και …ώρα για μπάλα. Ολυμπιακός από τη μία, Ταμυναϊκός από την άλλη, ομάδα που φέτος συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά ειδικά σε αυτό το ματς εκπροσωπήθηκε από τους παλαίμαχούς της.

Το ματς ξεκίνησε και η ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων» ήταν εμφανής. Όλοι τους αγωνίζονταν με μεγάλη όρεξη, αλλά ένας συνδύαζε τη διάθεση με την αποτελεσματικότητα και τις φαντεζί ενέργειες. Ο λόγος για τον Λουτσιάνο. Ο Βραζιλιάνος παρουσίασε στο πανέμορφο γήπεδο όλα τα στοιχεία που τον έκαναν αξέχαστο στη μνήμη των φίλων του Ολυμπιακού. Άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ, «πυροβόλησε» από μακριά με τη λήξη του πρώτου μέρους και στις αρχές του δεύτερου έκανε χατ τρικ, αφού προηγουμένως πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του. Ο Δημήτρης Καλύκας και ο Γιάννης Σιδέρης έκαναν πέντε τα γκολ του Ολυμπιακού και για τους γηπεδούχους βρήκε δίχτυα ο Τσούμαρης.

Για τον Ολυμπιακό ξεκίνησαν οι Κελεσίδης, Κουμαριάς, Βασίλης Ιωαννίδης, Αρζένης, Ρούσσος, Γιάννης Σιδέρης, Καλαμάρας, Μπονόβας, Λουτσιάνο, Σταυρόπουλος, Καλύκας. Εν συνεχεία αγωνίστηκαν οι Καλτσάς, Ασπρογέρακας, Γαϊτανάρος, Μαντάζης, Κωττάκης, Βασιλειάδης, Γιάννης Γκαβέζος. Παρόντες χωρίς να αγωνιστούν ήταν οι Γιώργος Δαρίβας, Γιάννης Γκαϊτατζής, Θανάσης Αγγελής και Σωτήρης Γκαβέζος. Κοντά τους ο φυσιοθεραπευτής Τόλης Κρεούζος.

Για τον Ταμυναϊκό αγωνίστηκαν οι Ποδαράς, Θαλασσινός, Μύρκος Δ, Γ. Γκούμας, Ι. Φωτιάς, Όθ. Φωτιάς, Σταματούκος, Γούνιας, Βάρκας, Μπόκαρης, Ι. Γκούμας, Τσόκας, Καβαλάρης, Χαραλάμπους, Κ. Μακρύγιαννης, Ν. Μακρύγιαννης, Μέξης, Καπενής, Γκίκας, Κορδώνης, Γ. Παρασκευάς, Κοτρόζος, Νίκας, Καραμουζάς, Θεοδώρου, Λούκος, Σκρεπετός, Δ. Παρασκευάς, Τσούμαρης.