Με το «σπαθί» του ο Αβραάμ και στο Champions League

Δύσκολα θα αλλάξει κάτι στη συνέχεια με τον Γιασίν Μεριά και ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού μετά το Αγρίνιο θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα και στις 11 Δεκεμβρίου με τον Ερυθρό Αστέρα.

Με το «σπαθί» του ο Αβραάμ και στο Champions League

Είναι από τους παίκτες – αποκάλυψη της φετινής σεζόν. Υποτίθεται ότι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος επέστρεψε στον Ολυμπιακό για να βοηθήσει κυρίως στα αποδυτήρια και τελικά έχει βρεθεί σε ένα σημείο να είναι βασικός. Κι όχι μόνο είναι βασικός, αλλά είναι και εκ των κορυφαίων σε όσα παιχνίδια έχει αγωνιστεί χάρη στην ποιότητά του, τον δυναμισμό του, τη «δίψα» του και την ψυχή του.

Ο Αβραάμ θα έπαιζε κόντρα στον ΠΑΟΚ ακόμα και αν ο Μεριά δεν έκανε την απίστευτη γκάφα στο Λονδίνο με την Τότεναμ. Το είχε αποφασίσει ο Πέδρο Μαρτίνς από την ημέρα που η αποστολή ταξίδευε στην Αγγλία.

Πλέον, ο Παπαδόπουλος ετοιμάζεται να παίξει όχι μόνο στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό το Σάββατο (7/12, 20.00), αλλά και στον «τελικό» με τον Ερυθρό Αστέρα στο Καραϊσκάκη την παραπάνω Τετάρτη (11/12, 22.00). Δεν θα είναι η πρώτη του φετινή συμμετοχή στην Ευρώπη. Eίχε προλάβει και είχε παίξει στο 0-0 με την Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία για 22 λεπτά, μέχρι που τραυματίστηκε.

Σε φάση ομίλων όμως η τελευταία φορά που αγωνίστηκε στο Champions League ήταν πριν από οκτώ χρόνια. Συγκεκριμένα στις 6 Δεκεμβρίου 2011 στο νικηφόρο 3-1 επί της Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη. Από τότε λοιπόν θα ξαναπαίξει σε ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Αβραάμ είχε αγωνιστεί και στους ομίλους του Europa League τρία χρόνια αργότερα (σεζόν 2014-15) φορώντας τη φανέλα της Τράμπζονσπορ. Συγκεκριμένα στις 27 Νοεμβρίου 2014 στο Τράμπζονσπορ – Μέταλιστ Χάρκιβ 3-1.