Πέντε χρόνια δίχως Έλληνα σκόρερ σε ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ!

Διαβάστε αναλυτικά τα στατιστικά και τα γεγονότα του ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. 

Πέντε χρόνια δίχως Έλληνα σκόρερ σε ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ!

Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ δεν ανέδειξε νικητή, οι δύο ομάδες συνεχίζουν μεγάλα αήττητα σερί, ωστόσο και μια ισοπαλία μπορεί να μας δώσει ωραίες ιστορίες και ενδιαφέροντα στατιστικά.

Δέκα παιχνίδια αήττητος με τους τρεις...

Μετά την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ έφερε ισοπαλία και με τον Ολυμπιακό. Πέρσι είχε πέντε νίκες και μια ισοπαλία, με την ΑΕΚ, παίζοντας με τους τρεις. Υπολογίζοντας και τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο τέλος του 2017-18, ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος από τους τρεις για 10 παιχνίδια.

Τα 10 παιχνίδια είναι ρεκόρ για τον ΠΑΟΚ, καθώς το προηγούμενο ήταν εννέα, τα έξι της σεζόν 1975-76, που ο ΠΑΟΚ πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα, και άλλα τρία στον πρώτο γύρο της σεζόν 1976-77.

Και τότε δηλαδή όπως και τώρα, είχε τρεις γύρους χωρίς ήττα (πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες). Αυτή τη φορά όμως προστίθεται και το προπέρσινο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και γίνονται δέκα (έξι νίκες και τέσσερις ισοπαλίες).

Μετά από 32 χρόνια 1-1...

Μετά από 32 και πλέον χρόνια παιχνίδι πρωταθλήματος Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ τελείωσε 1-1.

Ήταν η τελευταία φορά που είχαν παίξει πρωτομηνιά, αλλά Μάρτιος του 1987 όταν είχε συμβεί αυτό. Και πάλι είχε προηγηθεί ο ΠΑΟΚ (67' Σκαρτάδος) και είχε ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός (84' Κωστίκος).

Από τότε είχαμε έξι φορές ακόμα το σκορ 1-1, αλλά όλες με τον ΠΑΟΚ γηπεδούχο.

Δεν νίκησε μετά από ένα χρόνο...

Ο Ολυμπιακός δεν νίκησε στην έδρα του μετά από ένα και πλέον χρόνο. Από τις 11 Νοεμβρίου 2018, όταν είχε φέρει ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, μετρούσε 15 διαδοχικές νίκες για το πρωτάθλημα.

Σκοράρουν μόνο ξένα πόδια...

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που σκόραρε Έλληνας παίκτης σε αγώνα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Στις 3 Δεκεμβρίου 2014 στο Νέο Φάληρο είχε σκοράρει ο Στέφανος Αθανασιάδης. Από τότε 21 γκολ σε Κύπελλο και πρωτάθλημα έχουν έλθει από ξένα πόδια. Τελευταίος Έλληνας παίκτης του Ολυμπιακού, που έχει σκοράρει σε βάρος του ΠΑΟΚ είναι ο Ανδρέας Σάμαρης το Μάρτιο του 2014.

Έφυγε αήττητος για πρώτη φορά...

Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" μετρούσε τέσσερις ήττες με τη φανέλα της Ξάνθης, όπου είχε δεχτεί 12 γκολ. Μέχρι που με τον ΠΑΟΚ πήρε ισοπαλία και δέχτηκε για πρώτη φορά μόλις ένα γκολ.

Πηγή:Superleague.gr