Συνηθισμένο γκολ από ασυνήθη ύποπτο

O Kώστας Χαλέμος γράφει στο ΦΩΣ για όσα συνέβησαν στην 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της SuperLeague

Συνηθισμένο γκολ από ασυνήθη ύποπτο

Δεν έλυσαν τις διαφορές τους στο χτεσινό ντέρμπι κι έμειναν αγκαλιασμένοι στην κορυφή ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ μετά την ολοκλήρωση και της 12ης αγωνιστικής. Ωστόσο, το τελικό 1-1 αφήνει διαφορετική γεύση στις δυο ομάδες: Πικρή στους ερυθρόλευκους, γλυκιά στους Θεσσαλονικείς.

Με την απόδοσή που είχε στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δικαιούταν τη νίκη. Κι ενώ οι Σουντανί, Ελ Αραμπί έχασαν ευκαιρίες που συνήθως δεν χάνουν, ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ από έναν παίκτη πέρα από κάθε φαντασία.

Αυτός ήταν ο Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον, ο Ισλανδός που φόρεσε τα παπούτσια του Βαρέλα από τότε που έμπειρος αμυντικός τραυματίστηκε και στο χτεσινό ντέρμπι, όχι μόνο καθάρισε στην άμυνα, αλλά καθάρισε και για την επίθεση, σημειώνοντας το παρθενικό του γκολ στην Σούπερ Λιγκ. Αν έχεις τύχη διάβαινε…

Αλλά δεν ήταν μόνο θέμα τύχης το 0-1 που πέτυχε ο ΠΑΟΚ από στατική φάση, δεδομένου ότι το έχει κάνει πολλές φορές μέχρι σήμερα. Όπως πολλές φορές έχει προδοθεί ο Ολυμπιακός από την άμυνα του σε αυτού του είδους τις φάσεις. Σύμπτωση επαναλαμβανομένη…

Η πραγματική ατυχία του Ολυμπιακού ήταν που έχασε τον Βαλμπουενά τη στιγμή που η μάχη άναβε, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς στρατηγό πάνω στην τελική έφοδο. Κρίμα και για τον Μαρτίνς που αυτή τη φορά έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να γυρίσει το ματς. Στην εγρήγορση θύμισε… Μουρίνιο.

Με αυτά και μ’ αυτά ο ΠΑΟΚ επέκτεινε το αήττητο του στους

47 αγώνες και κράτησε το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο τίποτα δεν έχει κριθεί. Πίσω έχουν τα πλέι οφ την… ουρά…

Στο Ηράκλειο εκτυλίχθηκαν διάφορα δράματα στην εξέδρα, στο τερέν και στα αποδυτήρια. Πριν από την έναρξη του αγώνα ΟΦΗ-ΑΕΚ καρδιακό επεισόδιο υπέστη πρώην βουλευτής (κι άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο). Ένα… δράμα η ΑΕΚ γνώρισε την τρίτη ήττα της στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Υπεύθυνος για αυτή ήταν ο Λισάντρο Σεμέδο ο 23χρονος επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι που σημείωσε το έκτο του γκολ στη σεζόν με κίνηση και εκτέλεση που θα ζήλευε και ο Γκάρεθ Μπέιλ (στα καλά του). Στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Σίμος αποκάλυψε το δικό του δράμα που το είχε κρατήσει κρυφό από τους παίκτες, ότι ο πατέρας του έδινε μάχη για τη ζωή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ύστερα από δυο μήνες η Ξάνθη επέστρεψε στις νίκες που ήταν αρκετή για να την εκτοξεύσει στην 3η θέση. Αυτό το 1-0 από το πέναλτι του Εντουάρντο καταγράφεται στο ενεργητικό του Γιώργου Κόλτση που στη μάχη των υπηρεσιακών τεχνικών επικράτησε των Κορακάκη-Οφρυδόπουλου που καθόταν στον πάγκο των φιλοξενουμένων.

Στο θεσσαλικό ντέρμπι ο Ντάουντα σκόραρε στο 84' το γκολ της ανατροπής (2-1) που ανέβασε την ΑΕΛ στα ψηλά (4η θέση) κι έριξε τον Βόλο στα χαμηλά (11η θέση) σε ένα ματς που ήταν στοιχηματικά «διπλό» στο ημίχρονο, «άσος» στο 90΄ και… «Χ» στις ανακοινώσεις Κούγια-Μπέου μετά τη λήξη του.

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε τη βοήθεια του Διούδη και του…VAR για να λυγίσει 1-0 την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης και να πάρει το τρίποντο που τον κρατά ζωντανό στο κυνήγι της 6αδας και κατ’ επέκταση της μάχης των πλέι-οφ.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» η Λαμία του Άκη Μάντζιου δεν μπόρεσε να συνεχίσει το σερί νικών της αλλά και το 1-1 θετικό αποτέλεσμα ήταν απέναντι στον Άρη του Μίχαελ Ένινγκ ο οποίος από τη μέρα που ανέλαβε –πριν από έξι αγωνιστικές- δεν ξέρει τι πάει να πει ήττα.

Ο Πανιώνιος νίκησε 3-0 τον Παναιτωλικό και ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας. Ο Μπατσάνα Aραμπούλι άνοιξε το δρόμο με το 6ο φετινό του γκολ. Μόνος του και όλοι τους. Ο Γεωργιανός έχει πετύχει τώρα τα μισά από τα 12 γκολ της ομάδας του. Όσο για τον Παναιτωλικό, πλέον κινδυνεύει να συμπληρώσει ένα γύρο δίχως νίκη!