Το σωστό ποδόσφαιρο κερδίζει, όχι το όμορφο

Ο Άρης παθαίνει, δεν μαθαίνει και από εκεί θα έπρεπε να είναι εύκολα τρίτος, παραμένει μεταξύ… φθοράς και αφθαρσίας για τον στόχο των πλέι οφ στο πρωτάθλημα.

Το σωστό ποδόσφαιρο κερδίζει, όχι το όμορφο

Καταιγιστικός ο Άρης. Σωρεία χαμένων ευκαιρίων από τον Άρη. Συνδυαστικό ποδόσφαιρο, πολλές τελικές. Παίζει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο ο Άρης. Έχει ποιότητα ο Άρης.

Εκφράσεις που ακούγονται μόνιμα για τους κίτρινους και αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Όχι όμως στην πλήρη διάστασή της, αλλά στην επιφάνειά της.

Έχει καταγραφεί από τον υπογράφων η αναγκαιότητα ο Άρης να αποκτήσει ποδοσφαιρικό κυνισμό, στοιχείο που άρχισε να το εμφανίζει με τον Μίχαελ Ένινγκ στον πάγκο του, αλλά αυτός ο κυνισμός δεν εμφανίζεται σε σταθερή βάση.

Δύο ακόμα βαθμοί χάθηκαν για τον Άρη, που χάνει δύο σερί Κυριακές την ευκαιρία να στρογγυλοκαθίσει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Είναι πραγματικότητα ότι ο Άρης παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Δεν είναι, όμως, το σωστό ποδόσφαιρο.

Στο σωστό ποδόσφαιρο ο Άρης θα έπρεπε να μπει στο παιχνίδι με τη Λαμία και να παίξει από το πρώτο λεπτό όπως παρουσιάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο σωστό ποδόσφαιρο μια ομάδα που θέλει να έχει στόχους υψηλούς και διακρίσεις δεν γίνεται να παρουσιάζει αφέλεια σε τέτοια παιχνίδια και να μην τα “καθαρίζει” με απολύτως επαγγελματικό τρόπο.

Στο σωστό ποδόσφαιρο φυσικά πρέπει να γίνεται σωστός σχεδιασμός - προφανώς και αυτό δεν αφορά τον Ένινγκ ή τον Χαριστέα - και να μη μένει μια ομάδα με στόχους δίχως δεύτερο τερματοφύλακα, χωρίς δεύτερο αριστερό μπακ, χωρίς δεύτερο επιθετικό και επί της ουσίας χωρίς δεύτερο “κόφτη”.

Στον Άρη δεν φτάνει μόνο η ποιότητα. Πρέπει να χτίσει χαρακτήρα, να αποκτήσει “μέταλλο”. Στα μισά του δρόμου της φετινής σεζόν ακόμα ψάχνεται ως προς αυτή τη παράμετρο. Αυτός είναι ο στόχος του πέρα από τους βαθμούς που “πετάει” δεξιά κι αριστερά…