Ματίγια: «Μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό μας»

Ο Χαβιέ Ματίγια δήλωσε στην κάμερα της Nova, πως η ομάδα του Άρη έχει ανέβει επίπεδο. 

Ματίγια: «Μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό μας»

Ο μέσος του Άρη, Χαβιέ Ματίγια, μίλησε στη Nova για την αυριανή (01/12) αναμέτρηση με τη Λαμία και σχολίασε και την απόδοση της ομάδας μετά την έλευση του Μίχαελ Έρνινγκ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την παρουσία του Μίκαελ Ένινγκ και την εικόνα του Άρη:

«Η ομάδα είναι ικανοποιημένη και οι παίκτες χαρούμενοι από τα αποτελέσματα των τελευταίων πέντε αγώνων. Έχουμε πάρει τους 11 από τους διαθέσιμους 15 πόντους. Κατά τη γνώμη μου μας άξιζε η νίκη στο τελευταίο ματς στην έδρα της ΑΕΚ. Όπως και να το κάνουμε είμαστε 5 αγώνες αήττητοι. Η αίσθηση που έχουμε και ψυχολογικά και βλέποντας αγωνιστικά την εικόνα της ομάδας είναι πολύ καλύτερα από πριν. Θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες και η ψυχολογία στο γκρουπ είναι πάντα πολύ καλή προκειμένου να έχουμε την ομάδα ψηλά».

Για το ματς με την ΑΕΚ:

«Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθειά μας. Για κάποιους παράγοντες που δεν ελέγχουμε, που είναι εξωγενείς, δεν μπορούμε να στεναχωριόμαστε ιδιαίτερα για αυτό. Οπότε πιστεύω ότι έτσι κι αλλιώς πρέπει να συνεχίσουμε στον καλό δρόμο που έχουμε πάρει και η ομάδα θα συνεχίσει να είναι ψηλά στη βαθμολογία. Οπότε δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο αλλά να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά».

Για την αμυντική ισορροπία του Άρη στα τελευταία παιχνίδια:

«Σε ένα Πρωτάθλημα όπως το ελληνικό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μία αμυντική ισορροπία και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά και το έχουμε πετύχει στους τελευταίους αγώνες. Να μη δεχόμαστε εύκολα γκολ και γενικώς να δεχόμαστε λίγα τέρματα γιατί πιστεύω ότι με την ποιότητα που έχουμε στο δημιουργικό κομμάτι και στο επιθετικογενές, αργά ή γρήγορα θα έρθουν τα γκολ ιδίως αν παίζουμε καλά και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις. Οπότε είμαστε κοντά στο να παίρνουμε τα παιχνίδια με την ποιότητα που έχουμε».

Για το ματς με τη Λαμία:

«Η Λαμία έχει αλλάξει προπονητή αλλά και αγωνιστικό στυλ που έφερε αυτά τα θετικά αποτελέσματα για την ομάδα της και είναι, κατά κάποιο τρόπο, όπως και εμείς σε ανοδική τάση και πορεία. Ωστόσο εμείς ως γηπεδούχοι και με την καλή κατάσταση που βρισκόμαστε δεν πρέπει να κρύβουμε τον ρόλο του φαβορί σε αυτά τα ματς, πρέπει να τα παίρνουμε μπροστά στον κόσμο μας. Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε το ίδιο καλά για να δώσουμε μια συνέχεια στο καλό σερί των θετικών αποτελεσμάτων και το κυριότερο να κάνουμε τη δουλειά μας που είναι την Κυριακή ο κόσμος να γυρίσει σπίτι του ευχαριστημένος για την απόδοση και τη νίκη της ομάδας του».

Για το γεγονός πως ο Άρης προσεγγίζει την 3η θέση:

«Όσο πιο ψηλά μπαίνει ο πήχης και οι φιλοδοξίες μιας ομάδας τόσο το καλύτερο. Αυτό σημαίνει ότι και η ομάδα είναι κοντά σε αυτές τις θέσεις της βαθμολογίας αλλά και ότι έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του ο καθένας αλλά και από τη δουλειά που πρέπει να κάνει. Νομίζω ότι στο ελληνικό Πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ σημαντική η διάρκεια. Δηλαδή, όποια ομάδα καταφέρει να έχει σταθερότητα στην απόδοση της είναι αυτή που θα μπορεί να βρίσκεται ψηλά. Εμείς βέβαια κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι γιατί αυτός είναι ο τρόπος που οδηγεί στην επιτυχία. Εσείς τώρα λέτε για την τρίτη θέση… Δεν ξέρω αν θα είναι η τρίτη θέση ή κάποια άλλη αλλά εμείς πάντοτε θα έχουμε τις μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον ίδιο μας τον εαυτό για να είναι ικανοποιημένος και ο κόσμος από την απόδοση και τη δουλειά μας».