Αβραάμ, Ομάρ, Τοροσίδης και Ποντένσε... τίναξαν τα δίχτυα του ΠΑΟΚ

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί και ο Ντανιέλ Ποντένσε έχουν σκοράρει κατά του ΠΑΟΚ .Το περίεργο με τον Τοροσίδη και ο πρώτος σκόρερ Βιεϊρίνια.

Αβραάμ, Ομάρ, Τοροσίδης και Ποντένσε... τίναξαν τα δίχτυα του ΠΑΟΚ

Από τους ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν ή θα είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Κυριακής (1/12, 19:30) υπάρχουν κάποιοι που έχουν καταφέρει να βρουν τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία στις προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων.

Πρώτος σκόρερ μπορεί να είναι ένας παίκτης του ΠΑΟΚ που έχει βάλει τρία γκολ, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια (το 2009 στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-2 για το πρωτάθλημα, το 2011 στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ για το Κύπελλο και στο περσινό 3-1 της Τούμπας, ενώ είχε και συμμετοχή στο αυτογκόλ του Φαλήρου με το οποίο νίκησε η ομάδα του), αλλά το πιο εντυπωσιακό έχει να κάνει με τον Βασίλη Τοροσίδη.

Ο έμπειρος διεθνής άσος έχει βάλει δύο γκολ στον ΠΑΟΚ, τα οποία ήταν τα πρώτα δύο γκολ της καριέρας του με τη φανέλα του Ολυμπιακού! Το 2007, όταν πρωτοπήγε στον Ολυμπιακό από την Ξάνθη, ο Τοροσίδης σκόραρε στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-3 και στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1. Και στα δύο παιχνίδια είχε ισοφαρίσει με τα δικά του γκολ σε 1-1!

Ένα γκολ αλλά πολύ σημαντικό είχε βάλει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, όταν ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στην Τούμπα με 2-1, σκοράροντας στις καθυστερήσεις το 2009. Όπως πολύ καθοριστικό ήταν και το τέρμα που είχε πετύχει ο Ομάρ Ελαμπντελαουί στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-0, τη σεζόν με τον Μάρκο Σίλβα στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Φυσικά σκόρερ εναντίον του ΠΑΟΚ έχει χριστεί και ο Ντανιέλ Ποντένσε, αλλά με ένα γκολ χωρίς ουσιαστικό νόημα για τον Ολυμπιακό, στην περσινή ήττα με 3-1 στην Τούμπα.

Για τον ΠΑΟΚ έχουν βάλει επίσης γκολ από τους παίκτες που είναι και τώρα υποψήφιοι για να αγωνιστούν την Κυριακή στο «Καραϊσκάκης» ο Φερνάντο Βαρέλα (γκολ και αυτογκόλ στο ίδιο ματς), αλλά και οι Μπίσεσβαρ και Άκπομ που είχαν σκοράρει στο περσινό 3-1 της Τούμπας.

Με τη φανέλα των δύο ομάδων έχει αγωνιστεί ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, αλλά δεν έχει βάλει γκολ σε ντέρμπι Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ, ενώ και ο Κώστας Φορτούνης δεν έχει σκοράρει εναντίον του «Δικεφάλου» στην πενταετία που τον έχει αντιμετωπίσει ως παίκτης του Ολυμπιακού.