Έκτακτο συμβούλιο στη Λίγκα για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού

Δρομολογείται η επιχείρηση σωτηρίας του Παναθηναϊκού (και άλλων ομάδων) με τον ορισμό έκτακτης συνεδρίασης της Superleague. 

Έκτακτο συμβούλιο στη Λίγκα για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού

Η Λίγκα συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο για την Πέμπτη (3/5) στα γραφεία του Συνεταιρισμού. Τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η τροποποίηση του κανονισμού περί αδειοδότησης και οι εξελίξεις στα τηλεοπτικά.

Με άλλα λόγια θα γίνει προσπάθεια να αλλάξει ο κανονισμός ο οποίος προβλέπει υποβιβασμό μιας ομάδας στην περίπτωση που δεν εξασφαλίσει αδειοδότηση. Μια πρώτη προσπάθεια που έγινε πριν από δυο μήνες απέτυχε καθώς το θέμα δεν πέρασε στη σχετική ψηφοφορία.

Τώρα όμως επανέρχεται καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει και ο Παναθηναϊκός και άλλες ομάδες βρίσκονται με τη θηλιά στο λαιμό. Ωστόσο ακόμη και να περάσει το θέμα από τη Λίγκα εκείνη που θα αποφασίσει στο τέλος είναι η ΕΠΟ, που έχει τον μπαμπούλα της FIFA πάνω από το κεφάλι της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 03/05/2018 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. “(α) Η τροποποίηση της από 20-11-2015 εισήγησης της Super League στην Ε.Π.Ο. αναφορικά με τις ποινές περί μη αδειοδότησης για την διοργάνωση πρωταθλήματος Super League Ελλάδα για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, επί τη βάσει των δεδομένων που αρμόζουν στις οικονομικές και λοιπές συνθήκες του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και των μελών του Συνεταιρισμού μας και να επαναξιολογηθούν συνολικά από τα μέλη του Συνεταιρισμού τα οικονομικά και πειθαρχικά δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί και (β) λόγω της σοβαρότητας του θέματος η σύγκληση Γ.Σ. με το ίδιο θέμα” (σε ικανοποίηση των από 30/4/2018 εγγράφων αιτημάτων των ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ, AEK, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 2 του καταστατικού.

2. Ζητήματα συνεργασίας με τη FORTHNET/NOVA».