Mόνο έτσι ο Ολυμπιακός θα νικήσει τον ΠΑΟΚ

Με Αβραάμ, χωρίς να βλέπουν οι παίκτες τον διαιτητή και χωρίς καπνογόνα στην εξέδρα...

Mόνο έτσι ο Ολυμπιακός θα νικήσει τον ΠΑΟΚ

Το ματς με την Τότεναμ πέρασε ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να κλαίει πάνω από το χυμένο γάλα, παρά μόνο να κοιτάξει μπροστά , στον τελικό των τελικών με τον ΠΑΟΚ και να δουλέψει πολύ το κλαμπ πάνω στον εγωισμό των παικτών, ιδιαίτερα των Αφρικανών.

Ο Ολυμπιακός γύρισε στη βάση του με ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο που είχε την ανεξίτηλη μουντζούρα του Μεριά και ένα απογοητευτικό δεύτερο, όπου δεν υπήρχε μέσα στο γήπεδο, δεν έβγαλε αντίδραση και απλά περίμενε το μοιραίο.

Tο μόνο κέρδος είναι να μαθαίνεις από τα παθήματά σου και αναφέρομαι στον Πέδρο Μαρτίνς που φαίνεται… χαμένος τον τελευταίο καιρό, σαν να μην αντέχει τόση πίεση. Ο Πορτογάλος, όπως έδειξε και στο ματς της Νέας Σμύρνης, μοιάζει θολωμένος αλλιώς δεν θα έπαιζε απέναντι σε μια αδύναμη ομάδα χωρίς τον άνθρωπο-γκολ, τον Ελ Αραμπί, που έδωσε απαντήσεις στο Λονδίνο. Από την άλλη διακατέχεται από μια ανεξήγητη εμμονή με τον Μεριά, παρότι γνωρίζει καλά ότι είναι ξεζουμισμένος από τα συνεχή ματς με τον Ολυμπιακό και την Τυνησία. Το είδαμε στο Λονδίνο, όπου αυτή η γκάφα δεν ήταν λάθος, αλλά «έγκλημα» και έκανε τον κόσμο να αναπολεί τον Σισέ.

Πάμε όμως παρακάτω, αφού ήρθε η ώρα να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, ιδιαίτερα μετά το περσινό 0-1 που έπρεπε να είναι 3-0 ή 4-0! Κι εκείνο το ματς σημαδεύτηκε από διπλή γκάφα Γιαννιώτη-Βούκοβιτς, με τον Σέρβο να συναγωνίζεται τον Μεριά σε λάθη με το παθητικό του να έχει 4 αυτογκόλ.

Πρώτα απ όλα το κλαμπ Ολυμπιακός πρέπει να επενδύσει στον εγωισμό των παικτών και γι αυτό ο Μαρτίνς πρέπει να προτιμήσει όσο τον δυνατόν περισσότερους Έλληνες για την ενδεκάδα και φυσικά τον Αβραάμ, αντί του Μεριά. Δεν είναι δυνατόν να παίξει ο Αφρικανός που έχει μπει πλέον στο στόχαστρο των οπαδών του Ολυμπιακού μετά το «έγκλημα» του Λονδίνου.

Η ομάδα πρέπει να δουλέψει με τους ξένους της, να τους μεταφέρει επακριβώς τη βαρύτητα του ματς της Κυριακής. Κι αυτό είναι ένα από τα θετικά της αναμέτρησης του Ολυμπιακού, καθώς πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ πάει στον Πειραιά με τον αέρα της υπεροχής, του πρωταθλητή, που κοιτάζει αφ’ υψηλού τους αντιπάλους και δεν χάνει με τίποτα είτε γιατί όλο και κάποιος αντίπαλος θα κάνει ολέθριο λάθος είτε γιατί ο διαιτητής θα κρατήσει υπερβολικές καθυστερήσεις ή θα δώσει πέναλτι. Σε αυτό τον τομέα πρέπει να δουλέψει ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του δεν πρέπει να ασχοληθούν δευτερόλεπτο με τα σφυρίγματα, γιατί θα χάσουν το μυαλό τους. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσγειωθεί απότομα στον Πειραιά - κι αυτό θα συμβεί αν ο Ολυμπιακός παίξει όπως με τον Τότεναμ και την Μπάγερν.

Στην εξίσωση πρέπει να μπει και ο κόσμος, αλλά με νου, σύνεση και τακτική. Ούτε ένα καπνογόνο ύστερα από γκολ του Ολυμπιακού. Οι ακραίοι πανηγυρισμοί συνήθως αποσυντονίζουν την ομάδα. Ας το θυμούνται οι ενθουσιώδεις ερυθρόλευκοι οπαδοί.