Ολυμπιακός: Ο Βαλμπουενά και το 4-2-3-1 ενόψει ΠΑΟΚ

Ο Γάλλος άσος έχει σοβαρές πιθανότητες να πάρει φανέλα βασικού την Κυριακή (1/12, 19.30) στο ματς κορυφής του Ολυμπιακού με τον «Δικέφαλο του βορρά» στο Καραϊσκάκη.

Ολυμπιακός: Ο Βαλμπουενά και το 4-2-3-1 ενόψει ΠΑΟΚ

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει αποκαλύψει τα πλάνα του για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Άλλωστε, ρεπό είχε χθες η ομάδα, αφού επέστρεψε και αργά το απόγευμα από το Λονδίνο και χρειάζονταν οι ποδοσφαιριστές μερικές ανάσες.

Οι πληροφορίες εντός των τειχών του Ρέντη αναφέρουν ότι ο Πορτογάλος τεχνικός το... ψάχνει. Δεν είναι σίγουρο ότι θα παρατάξει έναν Ολυμπιακό με 4-2-3-1, παρότι αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο σύστημα δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο. Να πάρει δηλαδή φανέλα βασικού ο Βαλμπουενά και να μείνει έξω ένας από τους τρεις χαφ με πιθανότερο τον Καμαρά.

Από την άλλη ξέρει ότι το 4-3-3 δεν θα προσφέρει τόσα πολλά δημιουργικά από τον άξονα, συγκριτικά με το αν ξεκινούσε ο Βαλμπουενά. Η ουσία είναι ότι ο Γάλλος αστέρας βρίσκεται πλέον σε θέση να παίξει ακόμα και βασικός κόντρα στον ΠΑΟΚ και να γυρίσει στην ενδεκάδα μετά από σχεδόν δύο μήνες! Η τελευταία φορά που τον είδαμε στο αρχικό σχήμα ήταν στις 6 Οκτωβρίου με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Σε γενικές γραμμές στις υπόλοιπες θέσεις δεν θα δούμε αλλαγές. Μόνο ο Μεριά θα βρεθεί στον πάγκο. Ένας Μεριά που στην επιστροφή του από το Λονδίνο έδειξε ότι δεν είχε συνέλθει από την απίστευτη γκάφα του στο πρώτο γκολ της Τότεναμ. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αναμένεται να πάρει τη θέση του στο πλευρό του Σεμέδο. Θέση διεκδικεί και ο Χιλάλ Σουντανί αντί του Μασούρα, αλλά ο Αλγερινός έχει δείξει έως τώρα ότι δεν του ταιριάζει και τόσο πολύ ο ρόλος του εξτρέμ. Αντιθέτως, είναι πιο επικίνδυνος και πιο δημιουργικός όταν παίζει δίπλα στον φορ.

Η λογική λέει ότι ο Μαρτίνς θα ανοίξει τα χαρτιά του παραμονή του ματς. Ούτε καν την Πέμπτη (28/11) που θα κάνουν αποθεραπεία οι παίκτες του, ούτε την Παρασκευή (29/11).