Σαλπιγγίδης: «Περισσότερο με πείθει ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε συνέντευξή του τόνισε για το μεγάλο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ (1/12, 19:30) πως  περισσότερο τον πείθει ο «δικέφαλος του Βορρά» παρά οι «ερυθρόλευκοι».

Σαλπιγγίδης: «Περισσότερο με πείθει ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό»

Συνέντευξη παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων μίλησε για το προσεχές ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και της ομάδας της Θεσσαλονίκης (1/12, 19:30) και τόνισε πως αυτή τη στιγμή τον πείθει λίγο παραπάνω ο «δικέφαλος του Βορρά» από τον Ολυμπιακό.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης συγκεκριμένα ανάφερε πως οι παίκτες του Αμπέλ Φερείρα είναι λίγο καλύτεροι στην επιθετική τους λειτουργία από τον Ολυμπιακό και πως αν ελέγξουν λίγο το ρυθμό, θα έχουν το προβάδισμα για τη νίκη.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στον «Focus fm 103,6»:

Σε ποιο τομέα υπερτερεί ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό;

«Η επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ δείχνει μία ομάδα που ξέρει το πώς να χτίσει το παιχνίδι, να δημιουργήσει ευκαιρίες και να πετύχει γκολ πιο εύκολα από τον Ολυμπιακό, που έχει αδυναμίες σ’ αυτό το κομμάτι. Στην άμυνα δείχνουν αδυναμίες και οι δύο ομάδες, ίσως λίγο περισσότερες ο ΠΑΟΚ, αλλά εάν καταφέρει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα έχοντας την κατοχή της μπάλας νομίζω ότι θα δημιουργήσει ευκαιρίες και θα πετύχει γκολ γιατί έχει ικανότητα σ’ αυτό το κομμάτι ο ΠΑΟΚ”.

Τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη;

«Θεωρώ ότι το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού και φόβητρο για τις άλλες ομάδες είναι η δεξιά πλευρά του ο Ελαμπντελαουί, ο Βαλμπουενά και ο Ποτένσε. Εάν είναι σε καλή μέρα η δεξιά του πλευρά, αποτελεί αυτό ένα δυνατό στοιχείο της ομάδας του Ολυμπιακού. Εάν ο Ελαμπντελαουί είναι δυναμικός και αμυντικά σταθερός είναι σημαντικό. Με τα ανεβάσμά του, συν την ποιότητα των άλλων δυο παικτών, μπορούν να δημιουργηθούν πολλά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και πρέπει να το προσέξει πολύ ο ΠΑΟΚ αυτό. Και ο Τσινίκας είναι ένας πολύ αξιόλογος μπακ, τα ανεβάσματά του είναι καλά, εάν είναι καλή μέρα κι αυτός πρέπει να προσεχθεί πολύ, συνήθως τελευταίο προσέχεις τον μπακ, μπορεί, όμως, να σου κάνει ζημιά».

Ποιοι είναι οι MVP του ΠΑΟΚ έως τώρα;

«Ο Γιαννούλης είναι εξαιρετικός και έχει κερδίσει την θέση με το σπαθί του. Μου αρέσει πάρα πολύ ο Λημνιός αλλά θα πρέπει να βάλει περισσότερο ουσία στο παιχνίδια του, το έχει βελτιώσει, εάν το βελτιώσει κι άλλο θα εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Δεν είναι μόνο το γκολ που του λείπει, κάνοντας την προσπάθεια πρέπει να δώσεις την καθαρή πάσα και στην ασίστ. Ο Κρέσπο είναι ένας παίκτης πάνω στον οποίο μπορεί να βασιστεί η ομάδα, έχει κάνει κάποια λαθάκια φέτος, αλλά δίνει λύσεις σε κρίσιμα σημεία των παιχνιδιών».

Έπιασες τους παλιούς… Ο Μάτος;

«Μπορεί να σου φέρει ένα γκολ, ή μία ασίστ, αλλά έχει δυστυχώς ακόμα δεν έχει την περσινή σταθερότητα».

Ο Βιεϊρίνια;

«Για τον Βιεϊρίνια δεν μπορούμε να πούμε κάτι γιατί είναι λίγο το χρονικό διάστημα που επέστρεψε, αλλά αποτελεί σίγουρα κεφάλαιο για την ομάδα και ο προπονητής στηρίζει πολλά πάνω του. Ήδη ήταν σε υψηλή επίπεδο απ’ όταν επέστρεψα το 2010, ένα γρανάζι της μηχανής πολύ σημαντικό».

Είναι τυχερός που σήκωσε το νταμπλ ως αρχηγός:

«Ήταν τυχερός, αλλά και άξιος».

Μπορεί ο ΠΑΟΚ φέτος να το πάρει ξανά;

«Φυσικά, είναι ο βασικός στόχος. Αν δεν τα καταφέρει, πάντως, δεν σημαίνει ότι απέτυχε. Η ομάδα ανέβηκε επίπεδο, δεν κάνει πρωταθλητισμό, είναι πρωταθλήτρια και προσπαθεί να παραμείνει».

Με τι ασχολείσαι;

«Έχω τρία παιδάκια και πολλές υποχρεώσεις. Μ’ αρέσει που περνάω στιγμές μαζί τους. Θα ήθελα να κάνω κάτι επαγγελματικά στο ποδόσφαιρο. Δεν θα ήθελα να γίνω προπονητής. Θα μπορούσα να είμαι πιο χρήσιμος σε άλλα πόστα».

Η Εθνική ομάδα;

«Συνέβησαν πολλά άσχημα. Οι τελευταίες εικόνες είναι ενθαρρυντικές. Μας δίνουν σημάδια ότι μπορούμε να σκεφτόμαστε θετικά για το μέλλον. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτό».