Τα «αν» σφυρηλατούν τον χαρακτήρα του Άρη

Έντεκα (11) βαθμούς έχει πετάξει φέτος ο Άρης σε τέσσερις αγώνες που τους είχε κάνει "δικούς" του, αλλά δεν τους κέρδισε ποτέ. Τα "αν" δεν γράφουν ιστορία, όμως μπορούν να σφυριλατήσουν τον χαρακτήρα του...

Τα «αν» σφυρηλατούν τον χαρακτήρα του Άρη

Ο περσινός Άρης, της πρώτης σεζόν στην Σουπερλίγκα μετά από τέσσερα χρόνια, ξεκίνησε ιδανικά αλλά έχασε όλα τα ντέρμπι, είτε εύκολα, είτε δύσκολα.

Φέτος ολοκλήρωσε τα ντέρμπι του πρώτου γύρου με 5 βαθμούς και είναι και παραπονούμενος δικαίως. Αν ήταν πιο προσεκτικός στα “δικά” του παιχνίδια, αυτά που “έπρεπε” να κερδίσει, θα έκανε πορεία πρωταθλητισμού σήμερα, δίχως μάλιστα να εντυπωσιάσει. Είναι κρίμα για την προσπάθεια που καταβάλλεται, αλλά με τα “αν” δεν γράφεται ιστορία και η πραγματικότητα έχει τον Άρη στην 4η θέση με 16 βαθμούς, αντί να είναι διεκδικητής του τίτλου.

Μπορεί για κάποιους να φαντάζει υπερβολικό όλο αυτό, όμως δεν είναι. Ο Άρης έχασε δύο βαθμούς στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ γιατί πολύ απλά έτσι ήθελε ο Ευαγγέλου. Έχασε δύο βαθμούς στην Τούμπα γιατί ο Σιδηρόπουλος το έληξε στο… 98’ και για ένα δευτερόλεπτο χάθηκε η συγκέντρωση, σκόραρε ο Μίσιτς και ισοφάρισε σε 2-2.

“Αυτοκτόνησε” στο Κλεάνθης Βικελίδης όταν το 2-0 με την Λάρισα από το 11’ έγινε 2-3 δίχως να καταλάβει κανείς τί και πώς.

Ήταν εξαφανισμένος στη Νέα Σμύρνη για 80 λεπτά μέχρι να καταλάβουν οι παίκτες του ότι έπρεπε να αντιδράσουν και τελικά άφησε εκεί δύο ακόμα πολύτιμους βαθμούς κόντρα στον Πανιώνιο, που έπαιζε με 10 παίκτες και είχε -2 βαθμούς.

Κυριάρχησε του ΟΦΗ στη πρεμιέρα, αλλά πέταξε άλλους δύο βαθμούς, ενώ δεν του δόθηκε ξεκάθαρο πέναλτι στις καθυστερήσεις, φάση που ουδέποτε ελέγχθηκε στο VAR.

Ο Άρης σε τέσσερις συγκεκριμένους αγώνες έφερε την κατάσταση εκεί που θα ήθελε, αλλά δεν κέρδισε κανέναν, απώλεσε 11 βαθμούς. Τους μισούς από αυτούς αν είχε κερδίσει, θα βρισκόταν σήμερα στην 3η θέση με 22-23 βαθμούς και προφανώς θα “απειλούσε” Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για τον τίτλο.

Τα “αν” δεν γράφουν ιστορία, ωστόσο μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα για να σφυριλατηθεί ο χαρακτήρας μιας ομάδας, το πείσμα και η άρνηση για ήττα, στοιχεία που έβγαλε ο Άρης στο ΟΑΚΑ. Είναι μαθηματικά βέβαιο πως αν συνεχίσει στην ίδια ρότα και αφομοιώσει ακόμα περισσότερο τον κυνισμό και την πειθαρχία του Ένινγκ, θα κάνει τουλάχιστον ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με την περσινή σεζόν.