Τα εκτός έδρας ζόρια του Ολυμπιακού

Από τη Νέα Σμύρνη ξεκινάει το ματς με τον ΠΑΟΚ για τον Ολυμπιακό. Οι αδυναμίες του μακριά από το Καραϊσκάκη και η συμπεριφορά του εντός κι εκτός έδρας.

Τα εκτός έδρας ζόρια του Ολυμπιακού

Επιστροφή στη δράση για τον Ολυμπιακό που σε λίγες ώρες αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Οι Πειραιώτες μία εβδομάδα πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ καλούνται να περάσουν από την πλατεία. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς φέτος έχει παρουσιάσει δύο διαφορετικά πρόσωπα στις επίσημες υποχρεώσεις της, αφού άλλη είναι εντός έδρας και άλλη εκτός.

Σε λίγες ώρες καλείται να εμφανίσει την καλή της εικόνα σε παιχνίδι που θα διεξαχθεί μακριά από το γήπεδο της. Το θέμα του Ολυμπιακού έχει να κάνει με τα χρονικά διαστήματα που σκοράρει, αφού σπανίως σε εκτός έδρας ματς μπαίνει δυνατά, ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο δεν βρίσκει δίχτυα. Το μοναδικό παιχνίδι που σκόραραν νωρίς οι Πειραιώτες ήταν με την ΑΕΛ στη Λάρισα. Ο Βαλμπουενά με πέναλτι στο 7’ άνοιξε το σκορ και αυτό το γκολ έκρινε την αναμέτρηση.

Περιορισμένο χρονικό διάστημα

Κατά τα άλλα στα υπόλοιπα ματς ο Ολυμπιακός συνηθίζει να σκοράρει μετά το 30’. Στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό προηγήθηκε στο 36’, αλλά δεν καθάρισε το ματς και έμεινε στο 1-1. Στο Βελιγράδι προηγήθηκε στο 37’ με τον Σεμέδο, δεν καθάρισε το ματς και έχασε με 3-1. Στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη ο Ολυμπιακός δέχτηκε γκολ στο 7’ από τον Ντιγκινί και αναγκάστηκε να κάνει την ανατροπή. Στο 33’ ο Μασούρας έκανε το 1-1 και στο 38’ ο Ελ Αραμπί το 1-2. Από ‘κει και πέρα ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε ούτε στη Ξάνθη, ούτε στο Μόναχο κατά της Μπάγερν. Στα Πηγάδια μάλιστα είχε κάποιες καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, δεν τις έκανε γκολ και έμεινε στο 0-0. Η πλειοψηφία των γκολ έχει σημειωθεί από το 30’ έως το 38’ και γι’ αυτό ο Μαρτίνς επιμένει να ζητάει ένα δυνατό ξεκίνημα και περισσότερη προσοχή στην τελική προσπάθεια.

Άλλος στο Καραϊσκάκη

Η συμπεριφορά του είναι εντελώς διαφορετική στο «Γ. Καραϊσκάκης», αφού συνηθίζει να μπαίνει πιο δυνατά, ενώ αντλώντας προφανώς δύναμη και από την κερκίδα έχεις τις δυνάμεις να κάνει ζημιές και στο φινάλε των αγώνων. Συγκεκριμένα στο 5-0 επί του Βόλου προηγήθηκε στο 12’ και τα υπόλοιπα τέσσερα γκολ μπήκαν από το 71’ και μετά. Με την Τότεναμ αν και ήταν καλύτερος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 26’, ενώ στο 30’ δέχτηκε και δεύτερο τέρμα. Στο 44’ και στο 54’ ήρθαν τα δύο γκολ του Ολυμπιακού για να ισοφαρίσει.

Στο 2-0 με τη Λαμία τα γκολ ήρθαν στο 61’ και στο 70’. Με τον ΟΦΗ προηγήθηκε στο 11’ και στο 57’ έκανε το 2-1 αν και είχε ισοφαριστεί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ακόμη και με τη Μπάγερν εντός προηγήθηκε στο 23’, ενώ με την ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 9’ και «κλείδωσε» τη νίκη στο 77’. Με τον Ατρόμητο τα γκολ ήρθαν στο 60’ και στο 62’.

Με δεδομένο πως τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός ζορίζεται στη Νέα Σμύρνη θα πρέπει να παρουσιάσει τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε λίγες ώρες. Οι Πειραιώτες ζορίζονται μακριά από το Φάληρο, όμως, αυτό πρέπει να το αλλάξουν, διότι το ματς με τον ΠΑΟΚ ξεκινάει από την πλατεία.