Ολυμπιακός: Ο νέος αποκλεισμός του Κούτρη

Ο Πέδρο Μαρτίνς άφησε ξανά εκτός αποστολής τον Λεονάρντο Κούτρη, ο οποίος έχει μείνει πολύ πίσω στην ιεραρχία των μπακ.

Ολυμπιακός: Ο νέος αποκλεισμός του Κούτρη

Εκπλήξεις δεν είχε η αποστολή που ανακοίνωσε ο Πέδρο Μαρτίνς για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ο Πορτογάλος, ωστόσο επέλεξε να αφήσει ξανά εκτός τον Λεονάρντο Κούτρη. Ο Έλληνας μπακ που πέρσι τράβηξε όλο το κουπί στο αριστερό άκρο φέτος είναι εκτός πλάνων.

Το κακό γι’ αυτόν ξεκίνησε με τον αποκλεισμό του από την ευρωπαϊκή λίστα. Ο ίδιος είχε δηλώσεις πως θα προσπαθήσει να δείξει στον προπονητή του πως έχει κάνει λάθος που δεν τον είχε στα πλάνα του. Ο 24χρονος αριστερός μπακ μέχρι τώρα έχει κάνει πέντε συμμετοχές στο πρωτάθλημα και του έχει βγάλει τρεις ασίστ.

Με Γκιγιέρμε και Βαλμπουενά η αποστολή του Ολυμπιακού

Το καλύτερο του παιχνίδι χωρίς αμφιβολία το είχε κάνει με το Βόλο, ενώ με τη Λαμία ανέβηκε σταδιακά. Στο ματς με τον ΟΦΗ, στις 19 Οκτωβρίου ο Κούτρης δεν ήταν καλός. Έμεινε σε ρηχά νερά ο «Λεό» και από τότε δεν μπήκε ξανά σε αποστολή.

Έτσι ακόμα και στο ματς με τον Πανιώνιο δεν θα βρει χρόνο συμμετοχής, αφού δεν είναι μεταξύ των εκλεκτών. Ο Κούτρης προφανώς μη έχοντας στα πόδια του σερί αγώνες δεν βρίσκει ρυθμό. Άλλωστε στο πρωτάθλημα στα σημαντικά ματς δεν έπαιξε σε κανένα.

Ο νέος του αποκλεισμός από τον Πέδρο Μαρτίνς κάτι δείχνει για το μέλλον του Έλληνα μπακ, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να πείσει τον προπονητή του πως έκανε λάθος αφήνοντας τον εκτός λίστας. Και είναι ένα θέμα η απενεργοποίηση ενός ποδοσφαιριστή που πέρσι τέτοια εποχή απασχολούσε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Αυτή τη στιγμή είναι μονίμως εκτός και δεν έχει καταφέρει να πείσει τον Πέδρο Μαρτίνς για να πάρει περισσότερο χρόνο.

Ίσως και να τον έχει επηρεάσει ψυχολογικά ο αποκλεισμός του από την Ευρώπη, όμως, ο Κούτρης από εκεί που ήταν hot όνομα έχει υποχωρήσει στην ιεραρχία των μπακ. Βέβαια η αλήθεια είναι πως και στα προκριματικά είχε χρησιμοποιηθεί μόλις ένα λεπτό στο εντός έδρας ματς με τη Μπασακσεχίρ.