Κριτική παικτών: Ο Χουτεσιώτης και ο Φορτούνης

O πρωτάρης Λευτέρης Χουτεσιώτης και ο παλιός Κώστας Φορτούνης είχαν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στη νίκη 4-0 του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό

Κριτική παικτών: Ο Χουτεσιώτης και ο Φορτούνης

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού:

ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗΣ: Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο ο Λευτέρης. Πρόκειται πραγματικά για έναν πολύ καλό τερματοφύλακα. Έχει φτάσει 24 ετών και φέτος κατάφερε στον β' γύρο να γίνει ο δεύτερος γκολκίπερ. Είχε πέντε εντυπωσιακές αποκρούσεις σε προσπάθειες των Ρόσα (32', 49', 84', 90') και Ντίας (64'), οι οποίες επιβεβαίωσαν τα όσα αναφέρουμε παραπάνω. Ότι πρόκειται για έναν τερματοφύλακα που έπρεπε να πάρει νωρίτερα ευκαιρία ως βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος. Μπράβο και πάλι μπράβο...

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Ανεβασμένος σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Δεν έχει πλησιάσει ούτε κατά διάνοια τις εμφανίσεις που είχε υποχρεώσει αρκετές ομάδες του εξωτερικού να ασχοληθούν σοβαρα μαζί του στο παρελθόν, αλλά τουλάχιστον σήμερα ήταν αξιοπρεπέστατος.

ΕΝΓΚΕΛΣ: Δεν ταλαιπωρήθηκε και ιδιαίτερα ο Βέλγος, ο οποίος σε άλλα παιχνίδια είχε δείξει κάποια περίεργα συμπτώματα επιπολαιότητας. Σήμερα όμως δεν απειλήθηκε και ιδιαίτερα από τους Αγρινιώτες. Επίσης, είχε και την σωτήρια επέμβαση στο “ριμπάουντ” που πήρε ο Ρόσα μετά το δοκάρι του Παναιτωλικού.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Στο δοκάρι του Παναιτωλικού η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του από την πάσα του Μπεχαράνο και υπήρχε η ανησυχία μην τον έπαιρνε από κάτω, όπως είχε συμβεί και στην Ριζούπολη. Ευτυχώς όμως για τον ίδιο, έτσι όπως κύλησε το ματς, είχε πιο σίγουρες τοποθετήσεις.

ΧΑΤΖΙΣΑΦΙ: Από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού. Είχε αρκετά ανεβάσματα, βοήθησε και επιθετικά, έδωσε και την ασίστ στο τρίτο γκολ των “ερυθρολεύκων” και γενικότερα έδειξε ότι μπορεί να δώσει βοήθειες στην ομάδα. Δεν είναι τόσο κακός παίκτης όπως ήθελε να τον παρουσιάσει ο Όσκαρ Γκαρθία.

ΡΟΜΑΟ: Έτρεξε πολύ, ήταν αυτός που άνοιξε και το σκορ, ξεκλειδώνοντας την καλοστημένη άμυνα των Αγρινιωτών για να φτάσουν οι Πειραιώτες στην ευρεία νίκη. Το κακό είναι ότι ο Αφρικανός έβγαλε πάλι κάποια νεύρα, με αποτέλεσμα να πάρει μία ανόητη κίτρινη στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ: “Μηχανάκι”! Αυτή η λέξη ταιριάζει απόλυτα στη δουλειά που έκανε σήμερα ο νεαρός χαφ, ο οποίος έπαιξε κάτι μεταξύ “οκταριού” και “δεκαριού” και έκανε αρκετή βρώμικη και αθόρυβη δουλειά.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Σε τρία από τα τέσσερα γκολ είχε συμμετοχή! Στο πρώτο έδωσε στον Μιραλάς προτού προσφέρει έτοιμο το γκολ ο Βέλγος στον Ρομαό, πέτυχε το 2-0 και έδωσε την ασίστ για το 4-0. Θα μπορούσε να του πιστωθεί άλλη μία ασίστ, αν ο Ανσαριφάρντ δεν αστοχούσε στο τετ α τετ του 80'. Μια χαρά συγκομιδή για τον Κώστα από το σημερινό ματς, έστω κι αν δεν έπαιξε σε πολύ υψηλές στροφές.

ΒΡΟΥΣΑΪ: Κερδίζει πόντους με το σπαθί του ο Μάριος Βρουσάι και έχουν απόλυτο δίκιο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού που έχουν πάρει απόφαση να τον στηρίξουν τη νέα σεζόν και να αποτελέσει έναν από τους 4-5 εξτρέμ που θα υπάρξουν στο ρόστερ. Από ένα ωραίο δικό του σλάλομ ξεκίνησε το 1-0 και φυσικά ξεσήκωσε όλο το Καραϊσκάκη με το τακουνάκι στη φάση του 3-0!

ΜΙΡΑΛΑΣ: Δύο ασίστ – καρμπόν έδωσε ο Κέβιν στα πρώτα δύο γκολ. Οπότε, προφανώς και είχε σοβαρή συμμετοχή στη σημερινή επικράτηση των “ερυθρολεύκων”. Ήθελε όσο τιποτε άλλο το γκολ και είναι ξεκάθαρο ότι κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για αδιαφορία.

ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ: Είχε τις καλές του στιγμές (δύο γκολ), είχε και τις κακές του (χαμένο τετ α τετ στο 80' από αυτά που ένας φορ έχει την υποχρέωση να το “τελειώνει”). Ο Καρίμ συνολικά παίρνει καλό βαθμό μόνο και μόνο επειδή σκόραρε δύο φορές και ήταν στο σημείο που έπρεπε για να “εκτελέσει” τον Κυριακίδη. Όσο οξύμωρο όμως κι αν ακούγεται, θα μπορούσε να τα πάει και καλύτερα.

ΜΑΡΤΙΝΣ: Αντί του Ρομαό μπήκε ο Πορτογάλος για να δώσει “οξυγόνο” στη μεσαία γραμμή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έδειξε και κάτι το ιδιαίτερο...

ΒΕΡΓΟΣ: Μπήκε αντί του Μιραλάς και πέρασε στο δεξί “φτερό” της επίθεσης. Το πάλεψε, το προσπάθησε, έδειξε ότι ήθελε να κυνηγήσει και ένα γκολ, αλλά δεν του βγήκε.

ΙΓΚΟΡ: Ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα γενικότερα για τον Βραζιλιάνο μπακ, ο οποίος αντικατέστησε τον Ελαμπντελαουί. Είχε κάποια ανεβάσματα με το “καλημέρα” (π.χ. μια ποδιά σε αντίπαλό του) που ξεσήκωσαν το Καραϊσκάκη, έβγαλε διάθεση, όμως, δυστυχώς ενόψει της νέας σεζόν τα πράγματα φαίνεται πώς έχουν δρομολογηθεί αναφορικά με το μέλλον του. Ένα μέλλον που – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – δεν θα τον βρει στο λιμάνι.