Ο Κουτζαβασίλης κράτησε την ΑΕΚ αλλά όχι και την Κέρκυρα στη Super League (vid)

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ «έριξε» την Κέρκυρα με το 0-0 που πήρε στο νησί των Φαιάκων.

Ο Κουτζαβασίλης κράτησε την ΑΕΚ αλλά όχι και την Κέρκυρα στη Super League (vid)

Η Κέρκυρα ήθελε τη νίκη για να διατηρήσει μαθηματικά ελπίδες παραμονής. Τελικά έμεινε στο 0-0 και σε συνδυασμό με τη νίκη της Λαμίας επί του ΠΑΣ, αποχαιρέτησε την Super League. H τοπική ομάδα είχε για κορυφαίο παίκτη της τον τερματοφύλακα Κουτζαβασίλη ο οποίος στο φινάλε δεν άφησε την ΑΕΚ να πανηγυρίσει ένα γκολ.

O Xιμένεθ έκανε αρκετές αλλαγές στην 11αδα και εμπιστεύτηκε για πρώτη φορά φέτος θέση βασικού στον Άνταμ Τζανετόπουλο ο οποίος ήταν αρκετά δραστήριος. Η ΑΕΚ ωστόσο είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη και αδυνατούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή της Κέρκυρας. Σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο είναι ζήτημα αν δημιούργησε μια φάση της προκοπής. Στο 27΄ ο Γκάλο είχε ένα σουτ στην κίνηση απ' το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, που έστειλε τη μπάλα άουτ. Κι αυτό ήταν όλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χιμένεθ αλλάξε τη διάταξη της ΑΕΚ σε ρόμβο και η ομάδα άρχισε να ρολάρει καλύτερα. Με την είσοδό των Μπακασέτα και Μπακάκη έγινε ακόμη πιο επιθετική. Στο 61΄ο Μπακασέτας σούτερα έξω αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 64' ο Κουτζαβασίλης έσωσε προ του Γκάλο και στο 72' προ τουΤζανετόπουλου.

Στο 77' ο Χιμένεθ έβαλε και τον Μάνταλο στο παιχνίδι. Στο 81' ο Κουτζαβασίλη σταμάτησε τον Μπακασέτα και στο 85' τον Γιακουμάκη και στο 88΄τον Μπακασέτα. Κι εκεί που η ΑΕΚ πίεζε ο Κόντος παραλίγο να σκοράρει αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα.

Μικρογραφία

Γήπεδο: EAK Κέρκυρας

Κέρκυρα-ΑΕΚ 0-0

Διαιτητής: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

Κάρτες: Ζορμπάς, Γρομησάρης- Μάνδαλος

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κέρκυρα (Γιάννης Ματζουράκης): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Αντέτζο, Αναστασίου, Παυλίδης (69' Μενσά), Αρτυματάς, Κρητικός, Ζορμπάς (66' Κόντος), Μυτίδης (90+ Τουράμ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο (77' Μάνταλος), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μασούντ (66' Μπακάκης), Αϊντάρεβιτς (60' Μπακασέτας), Λιβάγια, Γιακουμάκης

Δείτε τα highlights του αγώνα ΕΔΩ