Ο Πρίγιοβιτς βύθισε κι άλλο τον Παναθηναϊκό (vid)

Με ρεσιτάλ του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ πέρασε με άνεση (3-0) από τη «Λεωφόρο» βυθίζοντας κι άλλο τον Παναθηναϊκό στα προβλήματα.

Ο Πρίγιοβιτς βύθισε κι άλλο τον Παναθηναϊκό (vid)

Δίχως να παίξει σπουδαία μπάλα αλλά έχοντας τον Πρίγιοβιτς σε τρομερή μέρα, ο ΠΑΟΚ πέτυχε την πιο ευρεία νίκη του επί του Παναθηναϊκού στην Αθήνα απογοητεύοντας 10.000 κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης ο οποίος παρακολούθησε το ματς παρέα με τον Γιώργο Καραγκούνη.

Από την εμφάνιση των δυο ομάδων στο ξεκίνημα του αγώνα τίποτα δεν φανέρωνε ότι η μια ομάδα ήταν διεκδικήτρια του τίτλου και η άλλη υποψήφια για υποβιβασμό. Ο Παναθηναϊκός, αν και έχασε νωρίς τον Λουντ με τραυματισμό (στη θέση του μπήκε ο Μυστακίδης), κυριάρχησε στο γήπεδο και δημιούργησε δυο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Στο 18΄ο Δώνης έστρωσε τη μπάλα με το στήθος, απέφυγε τον Βιεϊρίνια και σούταρε αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Στην επιστροφή της ο Λουτσιάνο δεν μπόρεσε να την στείλει στα δίχτυα. Και στο 21' ο Μυστακίδης από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε «έπιασε» εναέριο σουτ που βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

Βλέποντας τα σκούρα ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε σε μια ανύποπτη στιγμή με τη βοήθεια του διαιτητή! Στο 27΄ο Τζήλος άθελά του έκοψε την αντεπίθεση των πράσινων και ο Πρίγιοβιτς που βγήκε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο έκανε το τέλειο πλασέ (0-1).

Στο β΄ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να αιφνδιάσει τον ΠΑΟΚ. Στο 54' ο Μυστακίδης που ήταν από τους καλύτερους πράσινους, προκάλεσε ρήγμα στην άμυνα του ΠΑΟΚ αλλά ο Μουνιέ απέτυχε στην προβολή. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο γηπεδούχος δέχθηκε νέα ψυχρολουσία.

Στο 65' οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα, ο Πέλκας με τον Πρίγιοβιτς άλλαξαν τη μπάλα και ο Σέρβος αφού άδειασε τον Κολοβέτσιο, πλάσαρε με το αριστερό για το 0-2. Χρειάστηκε, ωστόσο, στο 66΄ο Πασχαλάκης να επιστρατεύσει όλα τα αντανακλαστικά του για να αποτρέψει το 1-2 σε σουτ του Λουτσιάνο.

Ο Ουζουνίδης άλλαξε τον Δώνη με τον Μολίνς, ψάχνοντας ένα γκολ που θα ξανάβαζε την ομάδα του στο παιχνίδι αλλά ούτε αυτό βοήθησε. Στο 82' ο Μπίσεσβαρ έδωσε τη θέση του στον Σάχοβ κι αυτός τελείωσε μια υποδειγματική αντεπίθεση κάνοντας το 0-3.

Μικρογραφία

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-3

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Κάρτες: Μυστακίδης, Ινσούα- Μακ

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης (85’ Οικονόμου), Ινσούα, Τζανδάρης, Κάτσε, Μουνιέ, Δώνης (63’ Μόλινς), Λουντ (17’ Μυστακίδης), Λουτσιάνο.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Μακ (69’ Ελ Καντουρί), Πέλκας (73’ Λημνιός), Μπίσεσβαρ (82’ Σακχόφ), Πρίγιοβιτς.

Δείτε τα highlights του αγώνα ΕΔΩ