Ο ...μαραθωνοδρόμος Μεριά φτάνει τα 35 σερί ματς στην Τυνησία

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τον στόπερ του Ολυμπιακού, ο οποίος την Τρίτη (19/11) με την Ισημερινή Γουινέα θα συμπληρώσει 35 σερί εμφανίσεις στο αρχικό σχήμα της Εθνικής του ομάδας.

Ο ...μαραθωνοδρόμος Μεριά φτάνει τα 35 σερί ματς  στην Τυνησία

O Γιασίν Μεριά εξελίσσεται σε ιστορικό πρόσωπο στην Εθνική Τυνησίας. Αυτό που έχει καταφέρει εδώ και μία διετία, δεν το έχει κάνει κανένας άλλος παίκτης της αφρικανικής χώρας. Από τις 12 Ιουνίου 2017 εώς και 15 Νοεμβρίου 2019 ο στόπερ του Ολυμπιακού έχει συμπληρώσει αισίως 34 συνεχόμενες παρουσίες στο αρχικό σχήμα της Εθνικής του ομάδας.

Μάλιστα, ο Μεριά δεν έχει αγωνιστεί μόνο σε ρόλο στόπερ, αλλά τόσο ως δεξιός μπακ, όσο και ως αριστερός μπακ και αμυντικός χαφ!

Την Τρίτη (19/11) προορίζεται να παίξει βασικός και στον εκτός έδρας αγώνα με την Ισημερινή Γουινέα για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα και να φτάσει αισίως στις 35 σερί εμφανίσεις στην ενδεκάδα της Τυνησίας. Πρόκειται για ένα μοναδικό ρεκόρ, το οποίο σίγουρα δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος.

Ο Μεριά δεν έχει ξεκουραστεί ούτε σε φιλικά! Έχει δώσει το «παρών» σε προκριματικά Κόπα Άφρικα και Μουντιάλ, έχει παίξει σε τελική φάση Κόπα Άφρικα και Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά το φοβερό είναι ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν τον αφήνει σε ησυχία ποτέ, καθώς τον καλεί και τον χρησιμοποιεί βασικό ακόμα και στα φιλικά προετοιμασίας.

Οι δε αριθμοί του με τη φανέλα της Εθνικής Τυνησίας στα 34 σερί ματς που έχει δώσει είναι αρκετά καλοί. Έχει 17 νίκες, 8 ισοπαλίες και 9 ήττες. Και οι ήττες είναι από ομάδες επιπέδου Ισπανίας και Αιγύπτου!