Το 50% επιτυχίας του Ολυμπιακού με τους Πολωνούς

Το «ΦΩΣ» αποκάλυψε σήμερα ότι οι «ερυθρόλευκοι» ρίχνουν ματιές σε ταλεντάκι από το πολωνικό πρωτάθλημα. Ποιοι φόρεσαν τη φανέλα των Πειραιωτών από την χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Το 50% επιτυχίας του Ολυμπιακού με τους Πολωνούς

Η Πολωνία τα τελευταία χρόνια θεωρείται μία ασφαλής αγορά. Αρκετές ομάδες της Bundesliga ψωνίζουν από εκεί. Το ίδιο και συμβαίνει και με συλλόγους από την Premier League. Επίσης, και η Serie A έχει απλώσει δίχτυα προς τη χώρα της κεντρικής Ευρώπης εδώ και μία πενταετία.

Σήμερα το «ΦΩΣ» αποκάλυψε ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει μία περίπτωση ενός ταλέντου που παίζει στο πολωνικό πρωτάθλημα, σύμφωνα με πηγές από την Βαρσοβία. Ονόματα και διευθύνσεις δεν έχουν διαρρεύσει. Τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή οι Πειραιώτες θα συνεχίσουν να τον παρακολουθούν τους επόμενους μήνες και εφόσον τους αρέσει, τότε θα κάνουν κίνηση για τη σεζόν 2020-21 και όχι για το δεύτερο μισό της τρέχουσας. Δεν πρόκειται για μία «αλμυρή» περίπτωση. Αντιθέτως, πρόκειται για «λαβράκι» που δεν κοστίζει πολλά και είναι απόρροια του σκάουτινγκ.

Το fosonline.gr θα κάνει μία μίνι αναδρομή και θα σας υπενθυμίσει Πολωνούς ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού στο παρελθόν. Το ποσοστό επιτυχίας είναι στο 50%. Ωστόσο, και οι παίκτες που δεν τα κατάφεραν, είχαν όλες τις προϋποθέσεις να αφήσουν το στίγμα τους στο λιμάνι, αλλά για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν τα κατάφεραν…

Ολυμπιακός: Βλέπει «λαβράκι» από Πολωνία

Ο ΑΝΤΡΕΪ ΓΙΟΥΣΚΟΒΙΑΚ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 1995 με τη μορφή δανεισμού από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και ο κόσμος βλέποντας το «τανκ» με το ξανθό μαλλί να βάζει το ένα γκολ πίσω από το άλλο, μπήκε αμέσως στις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού. Έμεινε μόλις μία χρονιά (1995-96) και κατάφερε να σημειώσει σε μία δύσκολη εποχή για τον σύλλογο 15 γκολ σε 31 παιχνίδια. Ο «Γιούσκο» αποχώρησε το καλοκαίρι του ’96 με δική του θέληση και «μετακόμισε» στην Γκλάντμπαχ, κάνοντας μία σπουδαία καριέρα στην πορεία σε Βόλφσμπουργκ, Κότμπους και Άουε.

Ο ΜΙΧΑΛ ΖΕΒΛΑΚΟΦ αποκτήθηκε ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2006 με τις ευλογίες του Τροντ Σόλιντ από την Άντερλεχτ. Έμεινε για 4 χρόνια στο λιμάνι, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, αποτελώντας μία αξιόπιστη λύση για όλες τις θέσεις της άμυνας. Με τους Πειραιώτες είχε 129 συμμετοχές και 4 γκολ. Έφυγε το καλοκαίρι του 2010 με προορισμό την Ανκαραγκούτσου της Τουρκίας. Στον Ολυμπιακό αγαπήθηκε για τον επαγγελματισμό του και την μαχητικότητά του.

Ο ΜΑΡΤΣΙΝ ΚΟΥΖΜΠΑ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2003 από την Βίσλα. Έφερε την «ταμπέλα» του «μπόμπερ» της Κρακοβίας, καθώς την αμέσως προηγούμενη χρονιά (2002-03) είχε σκοράρει 21 φορές σε 27 παιχνίδια! Στον Ρέντη είχαν να λένε για έναν ποδοσφαιριστή που γνώριζε πολύ καλά τη θέση, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός τον πήγε πολύ πίσω, με αποτέλεσμα να ξεχαστούν από τον κόσμο τα 6 γκολ σε 19 ματς που έδωσε με τη φανέλα των Πειραιωτών.

Ο ΓΙΑΤΣΕΚ ΚΑΖΙΜΙΕΡΣΚΙ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 1987 και είναι επίσης ένας ποδοσφαιριστής (τερματοφύλακας) που είχε μία τεράστια εμπειρία πίσω του. Είχε συμμετάσχει σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα και στα 27 του είχε αρκετές παραστάσεις. Ο Καζιμιέρσκι όμως όταν ήρθε στην Ελλάδα εμφανίστηκες λες και είχε ξεχάσει το παρελθόν του. Εκείνη την εποχή είχε ακουστεί σε κάποια «φθηνά» γκολ που είχε δεχτεί, ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα μάτια του. Ο ίδιος πάντως ισχυρίζεται ότι εώς τα 50 του δεν φόρεσε ποτέ γυαλιά μυωπίας. Με τον Ολυμπιακό είχε μόλις 10 παρουσίες, φεύγοντας μετά από τέσσερις μήνες παρουσίας του στο λιμάνι.