Αλμπάνης: «Είμαι έτοιμος για...»

Ο Χρήστος Αλμπάνης μίλησε για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, την Ισπανία, το ποδόσφαιρο στη χώρα μας και στο εξωτερικό και φυσικά τον άθλο του Απόλλωνα.

 

Αλμπάνης: «Είμαι έτοιμος για...»

Ο Χρήστος Αλμπάνης μίλησε για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, την επιτυχία της παραμονής του Απόλλωνα Σμύρνης στη Super League, τη φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο και αυτό που ο ίδιος θεωρεί πρόκληση.

Αναλυτικά, όσα είπε στη εφημερίδα «Real news»:

- Ήταν άθλος, πιστεύεις, η παραμονή του Απόλλωνα;

Θα έλεγα ότι προς το τέλος κάναμε έναν μίνι πρωταθλητισμό και με μεγάλες νίκες όπως αυτή με τον Παναιτωλικό, που έδωσε ψυχολογία και εκείνη βεβαίως επί του Ολυμπιακού, με τη δική της αίγλη προφανώς, φτάσαμε στην πηγή και ήπιαμε νερό. Όλη η ομάδα κατέθεσε σώμα και ψυχή στο γήπεδο, θέληση και δίψα για την επίτευξη του στόχου. Και γι' αυτό δικαιώθηκε.

- Ίδιες βλέψεις για του χρόνου ή ανεβαίνει ο πήχης;

Είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα ο Απόλλων, με το δικό του πιστό κοινό και η θέση του δεν μπορεί να είναι αλλού από τη Σούπερ Λίγκα. Η διοίκηση γνωρίζει τι πρέπει να κάνει στο μέλλον και είμαι βέβαιος πως θα το κάνει.

- Έχοντας παίξει μπάλα στο εξωτερικό, ένα σχόλιο για τις διαφορές με τη δική μας χώρα.

Οι διαφορές είναι μεγάλες, από τις υποδομές μέχρι τις εγκαταστάσεις και γενικότερα στον τρόπο που λειτουργούν έξω και τη φιλοσοφία τους. Πάντως δεν είναι απλησίαστη η Γερμανία, στην οποία έχω αγωνιστεί ή κάποια άλλη χώρα, αρκεί να δουλέψουμε και να βάλουμε μπόλικη θέληση και μεράκι σ' αυτό που σκοπεύουμε.

- Θα ήθελες ξανά να βιώσεις την εμπειρία του εξωτερικού και πόσο άμεσα;

Δεν μου αρέσουν οι μακρινές σκέψεις, αν και κάποια στιγμή, ναι, θα το ήθελα πάλι. Και νομίζω πως το ισπανικό πρωτάθλημα μου ταιριάζει καλύτερα.

- Η φιλοσοφία σου για το ποδόσφαιρο;

Το αγαπώ και προσπαθώ συνεχώς να γίνομαι καλύτερος. Το αντιμετωπίζω πρώτα απ' όλα σαν κάτι που μ' ευχαριστεί και με γεμίζει, σαν να είμαι μικρό παιδί. Δεν το βλέπω σαν δουλειά ή σαν χρήμα, αλλά σαν κάτι που του δίνεις την ψυχή και το είναι σου και εκείνο σου το ανταποδίδει.

- Το όνομά σου γράφεται συνεχώς σε ρεπορτάζ και πρωτοσέλιδα, κολακευτικό ασφαλώς για ένα νεαρό παιδί. Νιώθεις, αλήθεια, έτοιμος για το βήμα παραπάνω;

Είμαι έτοιμος, αν και για μένα πρόκληση αυτή τη στιγμή είναι η καθημερινή βελτίωση και τίποτα περισσότερο.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας