Τα πέντε ημίχρονα χωρίς γκολ, η αστοχία και ο Μέγιερι

Όπως αναμενόταν το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο ήταν ζόρικο. Πως αντιμετώπισε τα ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ η ομάδα του Περιστερίου.

Τα πέντε ημίχρονα χωρίς γκολ, η αστοχία και ο Μέγιερι

Μετά το 0-0 στη Ξάνθη ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα περιθώριο να χάσει βαθμούς στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ήξεραν οι Πειραιώτες ότι το ματς θα ήταν δύσκολο όπως και όλα όσα έχουν δώσει στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα. Ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι «ερυθρόλευκοι» έχει να κάνει με τις κλειστές άμυνες.

Πριν το παιχνίδι με τους Περιστεριώτες είχαμε επισημάνει στο «ΦΩΣ» πως η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου τα τελευταία χρόνια βάζει δύσκολα στον Ολυμπιακό ακόμα και μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Και έτσι έγινε την Κυριακή το απόγευμα, αφού φτάσαμε έως το 60’ με το 0-0 να μην έχει αλλάξει.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τα πέντε σερί ημίχρονα χωρίς να έχει σκοράρει και σε αυτό έπαιξαν ρόλο κάποια πράγματα. Πρώτα απ’ όλα ήταν η αστοχία των παικτών του Μαρτίνς στο ξεκίνημα. Εκεί που ο Ολυμπιακός ήταν ζωηρός και έβγαλε φάσεις δεν μπόρεσε να τις κάνει γκολ.

Η κλειστή άμυνα που βρήκε απέναντι του έπαιξε ρόλο να μείνει το 0-0 για μία ώρα αγώνα. Ο Ατρόμητος δεν είχε καμία διάθεση να βγει από το μισό του γηπέδου. Έμεινε πίσω από τη σέντρα και περίμενε τον Ολυμπιακό θέλοντας απλά να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Μέγιερι.

Ο άλλος λόγος έχει να κάνει με τον Ούγγρο πορτιέρε και εδώ φυσικά υπάρχει μία διαφορά στον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα παιχνίδια. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι ο Αναστασίου είχε βάλει βασικό τον 23χρονο, Χρήστο Θεοδωράκη που έκανε τα λάθη του σε ένα τέτοιο ματς. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ έπαιξε βασικός ο 18χρονος Χρήστος Μανδάς κάνοντας πολύ σοβαρά λάθη. Και τα δύο παιχνίδια ο Ατρόμητος έχασε με το ίδιο σκορ (3-2). Και να σημειώσουμε πως ο Μέγιερι ήταν πολύ καλός το απόγευμα τη Κυριακής, όπως ήταν και πέρσι στο Καραϊσκάκη.