«Αγόρασε» ηρεμία ενόψει ΠΑΟΚ

Η νίκη του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου δεν είχε μόνο βαθμολογικό όφελος, αλλά και τη διατήρηση της «ησυχίας» στα κόκκινα αποδυτήρια ενόψει της αναμέτρησης με τον «Δικέφαλο του βορρά» σε τρεις εβδομάδες.

«Αγόρασε» ηρεμία ενόψει ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός κέρδισε, έκανε το καθήκον του, πήρε το τρίποντο, επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και περιμένει τον ΠΑΟΚ την 1η Δεκεμβρίου για να δώσει τις απαιτούμενες «απαντήσεις».

Κακά τα ψέματα, εκεί θα πρέπει να στοχεύσει ο Μαρτίνς. Ναι μεν ακολουθεί το ματς της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο που πήρε μεγάλο διπλό στην Ξάνθη, ναι μεν υπάρχει και το ταξίδι στο Λονδίνο, αλλά όλα τα λεφτά θα... παιχτούν στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.

Το +2 ήταν υπεραπαραίτητο για τους «ερυθρόλευκους». Έπρεπε πάση θυσία να το κρατήσει για να διατηρήσει την ηρεμία στα αποδυτήρια του μετά την γκέλα στα Πηγάδια. Όπως αναφέραμε και το πρωί της Κυριακής (11/10) σε ένα σχόλιο στο fosonline.gr, ο Ολυμπιακός δεν θα είχε καμία απολύτως δικαιολογία αν στραβοπατούσε με τον Ατρόμητο.

Οι Περιστεριώτες διανύουν ένα «καλό φεγγάρι». Με όπλο την άμυνά τους και με τους Γούτα και Ρισβάνη να έχουν βρει τη "χημεία" τους, έχουν καταφέρει να μεταμορφωθούν προς το καλύτερο.

Το ζητούμενο λοιπόν για τους Πειραιώτες ήταν να κερδίσουν και ταυτόχρονα να μην... καρδιοχτυπήσουν. Σε σχέση με το 0-0 στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός έβγαλε καθαρές ευκαιρίες (9’ Τσιμίκας, 17’ Μασούρας), έχασε τετ α τετ που δεν έπρεπε να χαθούν, αλλά «καθάρισε» το ματς παρότι χρειάστηκε να μπούμε στο τελευταίο μισάωρο. Έμεινε και με δέκα παίκτες, εντούτοις το σημαντικό είναι ότι δεν απειλήθηκε από τον Ατρόμητο...

Θα σταθούμε πάντως λίγο περισσότερο στο κομμάτι της ηρεμίας. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν στραβοπατούσε ο Ολυμπιακός; Πώς θα περνούσε το 15νθήμερο της διακοπής του πρωταθλήματος; Με μουρμούρα, με γκρίνια, με ανάληψη ή μη ευθυνών, με, με, με... Ευτυχώς για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του, όλα πήγαν πρίμα και πλέον, με όλο τον σεβασμό στον Πανιώνιο που έρχεται, οι «ερυθρόλευκοι» θα πάνε ως πρωτοπόροι να υποδεχτούν τον ΠΑΟΚ.

Ένας ΠΑΟΚ που φιλοξενεί την ΑΕΛ και η λογική λέει ότι κουτσά – στραβά θα ξεπεράσει το εμπόδιο της.

Είναι πολύ κομβικό το ματς της 1ης Δεκεμβρίου. Με νίκη επί του ΠΑΟΚ πάει στο +5 και μεταφέρει ένα τεράστιο άγχος στους Θεσσαλονικείς. Με ισοπαλία δίνει τη δυνατότητα στους «ασπρόμαυρους» να καυχιούνται ότι συνεχίζουν το αήτηττο σερί τους. Δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε τα επακόλουθα μίας ήττας από τον ΠΑΟΚ.

Δεν θα κριθεί φυσικά κανένα πρωτάθλημα από Δεκέμβριο, ωστόσο, θα είναι μία ηχηρή «σφαλιάρα». Ο Ολυμπιακός λοιπόν πάει με ηρεμία σε αυτό το ματς που θα του δοθεί η ευκαιρία να κάνει άνω – κάτω τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ. Είναι τεράστια ευκαιρία και θα πρέπει όλοι να το καταλάβουν και να το δουλέψουν στο μυαλό τους.

Για να επιστρέψουμε στα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, θα πρέπει για ακόμη μία φορά να «βγάλουμε το καπέλο» στον Μπουχαλάκη. Ο Κρητικός χαφ δεν κάνει διακρίσεις στα παιχνίδια. Ώρες-ώρες δίνει την εντύπωση ότι έχει αστείρευτες δυνάμεις, κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει στα προηγούμενα χρόνια.

Δυστυχώς για τον Μαρτίνς η διακοπή του πρωταθλήματος δεν θα είναι τόσο ευεργετική ως προς το να πάρουν ανάσες οι ποδοσφαιριστές του. Όταν απουσιάζουν 13 διεθνείς και αρκετοί εξ αυτών παίζουν βασικοί σε Ολυμπιακό και Εθνικές, είναι λογικό ο Πορτογάλος τεχνικός να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.

Μετά τη διακοπή του Νοεμβρίου το πρωτάθλημα «φουντώνει» για τα καλά. Όπως φυσικά και το ευρωπαϊκό οδοιπορικό. Εκεί όπου οι Πειραιώτες επιβάλλεται να βγάλουν νοκ άουτ τον Ερυθρό Αστέρα. Έχουμε όμως δρόμο έως το ματς με τους Σέρβους. Τώρα προέχει ο ΠΑΟΚ...