Έπρεπε και στο πρωτάθλημα ο Ποντένσε!

Κάποτε θα ερχόταν η ώρα που ο Ντανιέλ Ποντένσε θα έβαζε κρίσιμο γκολ για τον Ολυμπιακό στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

 Έπρεπε και στο πρωτάθλημα ο Ποντένσε!

Ήταν το πρώτο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα. Στα προκριματικά του Champions League είχε δώσει το σόου με τέρμα και ασίστ στο 4-0 με την Κράσνονταρ, ενώ στον όμιλο είχε τη μεγάλη του συμμετοχή στο να γυρίσει ο Ολυμπιακός τον αγώνα με την Τότεναμ. Στο πρωτάθλημα, όμως, δεν είχε κάνει καν «σεφτέ».

Για τον Ποντένσε αυτό το γκολ που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη με τον Ατρόμητο είναι πολύ σημαντικό, διότι ανέδειξε και τις εκτελεστικές του ικανότητες παρότι χρειάστηκε και λίγο η τύχη με την μπάλα να βρίσκει το πόδι του Γούτα. Ήταν, όμως, μια εξαιρετική εκτέλεση από έναν παίκτη που γενικά το γκολ δεν το έχει εύκολο και είχε χάσει πολλές ευκαιρίες μέχρι τώρα στη Σούπερ Λίγκα.

Απόντων των Φορτούνη και Βαλμπουενά, ο Ολυμπιακός περιμένει πολλά από τον διεθνή Πορτογάλο εξτρέμ τόσο στη δημιουργία από τον άξονα, όσο και στην εκτέλεση. Λίγες μέρες πριν πάει στην πατρίδα του για την εθνική ομάδα, καθώς ο Σάντος τον εμπιστεύτηκε ξανά έπειτα από μια παρένθεση, ο Ποντένσε ήταν κεφάτος, ήταν δημιουργικός ήταν και εκτελεστής.

Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τον παίκτη που ο Μαρτίνς δεν βγάζει ποτέ, μα ποτέ από την ενδεκάδα. Είναι αυτός μαζί με τον Σα που έχουν παίξει σε όλα τα ματς. Και φυσικά μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα ακόμη και από την χτεσινή απόδοσή του, για την οποία ψηφίστηκε από τους συναδέλφους ως ο πολυτιμότερος παίκτης, επειδή έβαλε το πρώτο γκολ. Καλύτερος παίκτης ήταν φυσικά ο Μπουχαλάκης, αλλά για τον Ποντένσε αυτό το πολύτιμο - για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα - γκολ μπορεί να φέρει ουσιαστικότερα πράγματα στη συνέχεια από έναν εκ των ποιοτικότερων παικτών της ομάδας.