Άρης: Το αποτέλεσμα μετράει…

Είναι ψυχοφθόρο και γίνεται πολλές φορές εκνευριστικό όλο αυτό το συναίσθημα που δημιουργεί ο Άρης στους φιλάθλους του, προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ ποδοσφαιρικής αφέλειας και κυνισμού, αλλά αυτό που στο τέλος μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Άρης: Το αποτέλεσμα μετράει…

Είναι εκπληκτικό ο Άρης να κερδίζει και ο κόσμος του να φεύγει από το «Κλεάνθης Βικελίδης» ζοχαδιασμένος. Και συμβαίνει αυτό όχι γιατί ο Άρης δεν παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά γιατί με έναν μοναδικό, δικό του τρόπο καταφέρνει να βάζει (ή να διατηρεί) τον αντίπαλό του μέσα στο παιχνίδι.

Το έκανε με τον ΟΦΗ και το πλήρωσε χάνοντας δύο βαθμούς.

Το έκανε με την Λάρισα και το πλήρωσε χάνοντας τρεις βαθμούς.

Το έκανε με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και απώλεσε άλλους δύο βαθμούς.

Αυτά τα τρία ματς του στέρησαν 7 βαθμούς, σήμερα θα είχε 22 αν ήταν απλώς όχι αφελής, αν ήταν απλώς προσεκτικός.

Δεν μπαίνουν στη συζήτηση τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ που ισοφαρίστηκε στο 97’ ή η ήττα στον Βόλο που προήλθε από κακή εμφάνιση, ούτε η ήττα από τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης παρότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ, διότι πολύ απλά εκεί πήρε ό,τι άξιζε ποδοσφαιρικά.

Η ιστορία γράφεται με τα αποτελέσματα, όμως, και ο Άρης μόνο έτσι μπορεί να πορευτεί στη συνέχεια. Παίρνοντας αποτελέσματα, κερδίζοντας αγώνες ακόμα και σε τέτοια παιχνίδια όπως το σημερινό, στο οποίο έβαλε τον Αστέρα στο ματς μετά το 2-0 και τον… κράτησε ως το τέλος, βγάζοντας τις ψυχές των φιλάθλων του.

Η ουσία είναι ότι κέρδισε. Δέκα βαθμοί στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του Μίχαελ Ένινγκ στην Ελλάδα, αν και θα πει κανείς ότι η τετράδα αγώνων ήταν από τις «βατές» για να γίνει το απόλυτο (Ξάνθη, Παναιτωλικός, Πανιώνιος, Αστέρας).

Ο Γερμανός πέτυχε αυτό που ήθελε με την έλευσή του. Οδήγησε σε νίκες την ομάδα του, αλλά και αυτός κρίνεται πλέον, γιατί έχει το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, στο οποίο θα επιδιώξει να βάλει την σφραγίδα του ακόμα περισσότερο.

Ο Άρης είναι έβδομος με 15 βαθμούς, αλλά σε τροχιά πλέι οφ. Κρατάει τα αποτελέσματα, πρέπει όμως να παρουσιάσει (επιτέλους) ένα πιο σταθερό πρόσωπο στην διάρκεια του 90λεπτου.

Οι μεταπτώσεις του έχουν στοιχίσει πορεία πρωταθλητισμού, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται αυτό…