Φερέιρα: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη νίκη»

Ο Άμπελ Φερέιρα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και τόνισε πως είναι ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα. 

Φερέιρα: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη νίκη»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με τον ΟΦΗ, και δήλωσε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τη νίκη, γιατί προερχόμασταν από εβδομάδα με μία μεγάλη απογοήτευση, γιατί δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας. Ο αντίπαλος μας σήμερα έκανε τις ίδιες τελικές όπως στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, απλά αυτός πέτυχε δυο γκολ, ενώ σήμερα ο ΟΦΗ δεν πέτυχε κανένα. Από την μεριά μας, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος, δυσκολευτήκαμε να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας.

Όταν βρίσκουμε τη θέση μας στο γήπεδο και τον ρυθμό μας, είναι δύσκολο να μας αντιμετωπίσει ο αντίπαλος. Ακόμη και έτσι στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε τρεις ευκαιρίες με τον Λημνιό, τον Μπίσεσβαρ και τον Ελ Καντουρί. Στην ανάπαυλα μιλήσαμε με τους παίκτες μας και ήξεραν και οι ίδιοι ότι έπρεπε να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους και να τρέξει περισσότερο ο αντίπαλος. Το κάναμε αυτό σε πολύ καλό βαθμό μέσα στον αγώνα.

Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, πετύχαμε ένα γκολ, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και περισσότερα τέρματα, αλλά πήραμε αυτό που θέλαμε. Σίγουρα η νίκη αυτή γίνεται ακόμη πιο σημαντική με την ποιότητα του αντιπάλου. Είχε το απόλυτο στην έδρα του με τέσσερις νίκες, δεν βρίσκεται τυχαία σε αυτή τη θέση στη βαθμολογία και σίγουρα η σημασία της νίκης μεγαλώνει, όταν παίζεις κόντρα σε έναν τέτοιο αντίπαλο.

Εμείς θέλουμε να κρατάμε όσο το δυνατόν περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας, για να αναγκάζεται να αμύνεται ο αντίπαλος. Για μένα όλοι οι βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί και όλοι οι αντίπαλοι έχουν την ίδια σημασία. Κάθε αγώνας δίνει τρεις βαθμούς όπως ξέρετε. Εμείς αυτό θέλουμε, μετά από ένα αποτέλεσμα που μας... έκατσε στο λαιμό κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ήμασταν άτυχοι στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο μας, αλλά ξέρουμε όλοι πως έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο σήμερα στον αγώνα, είναι ότι η ομάδα μου αντέδρασε πολύ σωστά, είχε μεγάλη επιθετικότητα και έδειξε πως έχει ταυτότητα. Σήμερα είμαι πραγματικά χαρούμενος. Και θα τονίσω πάλι, πως όλα αυτά έγιναν κόντρα σε μία καλή ομάδα».

Για την απόδοση του Γιόζιπ Μίσιτς:

«Κοιτάξτε, η απόδοση του Μίσιτς δεν έχει να κάνει καθόλου με εμένα. Έχει να κάνει καθαρά με τη δουλειά που κάνει ο ίδιος καθημερινά. Για να εξηγηθώ: Οι οδηγίες και αυτά που ζητάω από τους μέσους, από τον Μίσιτς, τον Εσίτι, τον Μαουρίσιο, τον Ελ Καντουρί, δεν αλλάζουν, είναι οι ίδιες.

Για τον λόγο αυτό σας λέω ότι τα συγχαρητήρια και τα εύσημα ανήκουν στον ίδιο τον Μίσιτς. Όποιον και αν ρωτήσετε στην ομάδα μας, θα σας πει ότι ο Μίσιτς ό,τι κάνει στον αγώνα το κάνει και στις προπονήσεις. Ό,τι δουλεύουμε στην προπόνηση, βγαίνει και στον αγώνα και βέβαια, αποτελεί μέρος όλους του συνόλου.

Εμείς αυτό που κάνουμε, είναι να έχουμε όλους τους παίκτες μας έτοιμους, γιατί προσπαθούμε να τους αξιοποιήσουμε όλους. Αν θυμηθούμε δηλαδή αυτούς τους πέντε παίκτες που στην αρχή είχαν ένα μικρό προβάδισμα, σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλος και έντονος ανταγωνισμός γιατί πλέον παίζουν άλλοι.

Ο καθένας πρέπει να παλέψει για τη θέση του. Έντεκα ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στην αρχή και έχουμε να κάνουμε και τρεις αλλαγές. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πω ότι αυτοί οι πέντε παίκτες δεν προπονούνται σωστά. Απλά εμείς, προσπαθούμε να φτιάξουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, απέναντι σε κάθε αντίπαλο».