Ολυμπιακός: «Φρέσκια» ενδεκάδα με Ατρόμητο

Ο Πέδρο Μαρτίνς προσανατολίζεται στο να προχωρήσει ακόμα και σε πέντε αλλαγές στο παιχνίδι της Κυριακής (10/11, 17.15) με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη.

Ολυμπιακός: «Φρέσκια» ενδεκάδα με Ατρόμητο

Ο Ολυμπιακός θέλει ανάσες... Για την ακρίβεια, οι 13-14 παίκτες που έχουν τραβήξει το κουπί από τη διακοπή του Οκτωβρίου και έπειτα. Οι 9 εξ αυτών συνεχώς βρίσκονται στο αρχικό σχήμα. Στο ματς με την Μπάγερν Μονάχου παρατηρήθηκε μεταξύ άλλων και ένα σύνολο να ξεμένει από... βενζίνη. Προφανώς έπαιξε σημαντικό ρόλο και το πολύ τρέξιμο που έριξαν οι «ερυθρόλευκοι» για να αντεπεξέλθουν στην ασφυκτική πίεση των Βαυαρών.

Το θέμα είναι ότι την Κυριακή (10/11, 17.15) ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, μία ομάδα που ψάχνει να πάρει ένα «μεγάλο» αποτέλεσμα από το ξεκίνημα της σεζόν. Δεν τα κατάφερε την περασμένη αγωνιστική με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ έχασε δύο φορές στο Περιστέρι από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Ψάχνει λοιπόν στο Καραϊσκάκη να κάνει το «μπαμ»!

Ο Πέδρο Μαρτίνς από την πλευρά του έχει παρατηρήσει τα σημάδια κόπωσης. Οι Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά και Ποντένσε είναι οι πέντε παίκτες που δείχνουν ότι χρήζουν ξεκούρασης ή μίας διαφορετικής διαχείρισης. Οι Ομάρ, Τσιμίκας, Καμαρά και Ποντένσε μεταξύ άλλων θα... εξαφανιστούν από τον Ρέντη το επόμενο δεκαήμερο λόγω των υποχρεώσεών τους με τις Εθνικές ομάδες. Αυτό ίσως παίξει ρόλο στις τελικές αποφάσεις του Πορτογάλου για την ενδεκάδα με τον Ατρόμητο.

Ο Ομάρ για παράδειγμα μπορεί να παραχωρήσει τη θέση του στον Τοροσίδη ή τον Γκασπάρ. Ο δε Τσιμίκας να δώσει τη... σκυτάλη στον Κούτρη. Ο Βαλμπουενά θα ξεκινήσει την Κυριακή (10/11) και λογικά θα αντικαταστήσειέναν εκ των Γκιγιέρμε ή Καμαρά, από τη στιγμή κιόλας που ο Μαρτίνς θα γυρίσει το σύστημα σε 4-2-3-1. Επίσης, ο Σουντανί διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα μαζί με τον Μασούρα. Και φυσικά ο Ελ Αραμπί έχει τον πρώτο λόγο για την κορυφή έναντι του Γκερέρο. Σε όλους αυτούς προσθέστε και τον Αβραάμ παρά το αξιοπρεπές παιχνίδι που έκαναν στο Μόναχο οι Μεριά και Σεμέδο.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει μίνιμουμ πέντε αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σύγκριση με την ενδεκάδα που είδαμε στην Γερμανία.