Απόλλων Σμύρνης: Πως ο «Άλμπα» τον πήρε από το... χέρι και τον έσωσε (vids)

Δείτε σε βίντεο γιατί η «Ελαφρά Ταξιαρχία» του χρωστά τους 15 από τους 29 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει.

 

Απόλλων Σμύρνης: Πως ο «Άλμπα» τον πήρε από το... χέρι και τον έσωσε (vids)

Το ποδόσφαιρο είναι σίγουρα ομαδική υπόθεση. Η επιτυχία ή η αποτυχία οφείλεται σίγουρα σε όλη την ομάδα. Υπάρχουν όμως και οι πρωταγωνιστές, αυτοί που ξεχωρίζουν και έχουν συμβάλει τα μέγιστα όταν μιλάμε για επιτυχία. Στην υπόθεση παραμονή του Απόλλωνα Σμύρνης στη Super League, ο μεγάλος πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τον Χρήστο Αλμπάνη. Η συμβολή του είναι τεράστια. Το γνωρίζουν όσοι παρακολούθησαν τους αγώνες του Απόλλωνα, το δείχνουν και οι αριθμοί.

Φέτος ο Χρήστος Αλμπάνης αγωνίστηκε και στις 28 αναμετρήσεις της ομάδας του. Σταθερή αξία που αναγνωρίστηκε από τους τρεις προπονητές που πέρασαν από τον πάγκο της ομάδας. Αναντικατάστατος για τον Άκη Μάντζιο, τον Ζόραν Βούλιτς που τον διαδέχθηκε και τον Γιώργο Παράσχο που είναι μέχρι σήμερα ο προπονητής του Απόλλωνα.

Ποδοσφαιριστής που δεν είναι επιρρεπής στις κάρτες καθώς έχει δεχθεί μόλις μια κίτρινη. Το κυριότερο είναι ότι είναι ο πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα με οκτώ γκολ, εκ των οποίων τα έξι μεταφράζονται σε 15 βαθμούς. Με άλλα λόγια ο Χρήστος Αλμπάνης πρόσφερε στην ομάδα του περισσότερους από τους μισούς βαθμούς που έχει συγκεντρώσει. Μάλιστα, μόλις σε δύο αγώνες που δεν σκόραρε, η ομάδα του δεν πανηγύρισε τη νίκη. Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στη Ριζούπολη και την ήττα με 3-1 και κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και την ήττα με 2-1.

Ας θυμηθούμε τα υπόλοιπα γκολ που πέτυχε:

Στο Απόλλων - Ξάνθη για την όγδοη αγωνιστική ήταν αυτός που σφράγισε τη νίκη του Απόλλωνα με 2-0 -είχε προηγηθεί με τον Καστιγέχος στο 11ο λεπτό- με το κλέψιμο της μπάλας ανάμεσα σε δύο αμυντικούς και το πλασέ αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα.

Ακολούθησε η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη και το 4-3 υπέρ του Απόλλωνα. Ο Αλμπάνης μα θαυμαστή ψυχραιμία είχε πετύχει το 4ο γκολ της ομάδας του, το οποίο αποδείχθηκε σωτήριο καθώς ο ΠΑΣ μείωσε σε 4-3 στις καθυστερήσεις.

Επόμενο «χτύπημά» του στο ματς με τον Παναιτωλικό. Στο 58ο λεπτό πέτυχε το 2-0, γκολ που και πάλι αποδείχθηκε σωτήριο. Η ομάδα του προηγήθηκε με αυτό το τέρμα με 2-0 αλλά οι Αγρινιώτες μείωσαν λίγο πριν το τέλος σε 2-1.

Για την 26η αγωνιστική ο Απόλλωνας υποδέχθηκε τη Λάρισα κι εκεί ο Αλμπάνης πέτυχε δύο γκολ και ήταν φυσικά ο κύριος λόγος που η ομάδα του έφτασε στη νίκη με 3-0. Μάλιστα και στο πρώτο γκολ που πετυχαίνει ο Κονέ, όλα ξεκινούν από δική του ατομική προσπάθεια.

Για να φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική και στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Σε αυτό το ματς άνοιξε το σκορ στο 30ό δευτερόλεπτο και ο Απόλλωνας πανηγύρισε την παραμονή του στην κατηγορία.