Τιμή δεν είναι, πραγματικότητα είναι..

Ο Χρήστος Μεγγλίδης γράφει για την έστω και παράταιρη για τον Ολυμπιακό σημασία του αυριανού αγώνα.

Τιμή δεν είναι, πραγματικότητα είναι..

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ασχολείται αυτή την ώρα με την αποτυχία της ομάδας μπάσκετ να προκριθεί στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο περιμένει να έρθει η ώρα για τις μεταγραφικές εξελίξεις και τη διαμόρφωση του νέου ρόστερ.

Μια κουβέντα μόνο για το μπάσκετ μέσα σε ολη την ασχετοσύνη μου. Όχι γενικά για τη σεζόν, αλλά για τα ματς με την Ζαλγκίρις. Όταν μια ομάδα παίζει με κίνητρο να μπει στο φάιναλ φορ έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια και η άλλη χάνει με τραυματισμούς τους τρεις βασικούς τη πεντάδας, είναι περίπου βέβαιο ότι θα προκριθεί η πρώτη Έτσι απλά το βλέπω εγώ.

Η ποδοσφαιρική ομάδα δίνει αύριο το προτελευταίο ματς μιας χρονιάς που θέλει να φύγει και να μην ξαναγυρίσει. Έχασε το πρωτάθλημα, έχασε το Κύπελλο, έχασε και το Τσάμπιονς Λιγκ με ευθύνες τόσο των ανθρώπων της, όσο και των δυνάμεων της εξυγίανσης με την οποία γελάει ο κόσμος. Ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει υπό τον Πέδρο Μαρτίνς, αλλά οι παίκτες που θα κληθούν να αγωνιστούν με τον Παναιτωλικό οφείλουν να παίξουν για τη νίκη. Όχι για τις εντυπώσεις, αλλά για την ουσία. Οι εντυπώσεις, άλλωστε, έχουν χαθεί από καιρό και δεν θα σωθούν με μια νίκη στο τελευταίο ματς στο Καραϊσκάκη για φέτος.

Η ουσία έχει προφανώς να κάνει με την προετοιμασία για το νέο Ολυμπιακό. Στον οποίο θα βρίσκονται και αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές που στο συγκεκριμένο αγώνα θα κληθούν να μην κάνουν ξανά λάθη και να νικήσουν έναν αντίπαλο που δεν είναι από τους ισχυρότερους, αλλά δεν είναι και ακίνδυνος. Ειδικά από την ώρα που έβαλε στον πάγκο του τον Δέλλα.

Τα δεδομένα είναι γνωστά. Αν ο Ατρόμητος πάρει τα δύο εναπομείναντα ματς και ο Ολυμπιακός δεν κάνει μία νίκη, τότε οι ερυθρόλευκοι θα βγουν τέταρτοι. Εάν αυτή τη νίκη την αφήσουν για το ματς στα Γιάννενα, δύσκολα θα την κατακτήσουν εκεί. Εάν ο Ολυμπιακός βγει τέταρτος θα παίξει δυο εβδομάδες νωρίτερα στα προκριματικά του Γιουρόπα και η προετοιμασία του το καλοκαίρι πάλι δεν θα γίνει σωστά.

Ο Κόντης τα είπε όλα αυτά δημοσίως με τον τονισμό της αναγκαιότητας να βγει ο Ολυμπιακός τρίτος. Δεν είναι τιμητικό να αποτελεί αυτό το πράγμα στόχο για τον Ολυμπιακό. Δεν παύει όμως να είναι η πραγματικότητα, με την οποία ο μόνιμος πρωταθλητής οφείλει να συμβαδίσει εφόσον θέλει να βάλει σωστές βάσεις ώστε να ξαναγίνει άμεσα πρωταθλητής.