Πότε εκτίει ο Λιβάγια την ποινή του στην ΑΕΚ;

Πότε εκτίει ο Λιβάγια την ποινή του στην ΑΕΚ;

Πονοκέφαλο αποτελεί για τον Μανόλο Χιμένεθ η επιλογή των δύο αγωνιστικών στις οποίες ο Μάρκο Λιβάγια θα εκτίσει την ποινή του. Ο Κροάτης συμπλήρωσε χθες επτά κίτρινες κάρτες και θα χάσει δύο από τους προσεχείς τέσσερις αγώνες της ΑΕΚ στην Super League. Με προσεκτική ανάγνωση του προγράμματος, προκύπτει η βεβαιότητα ότι θα εκτίσει την πρώτη αγωνιστική την Κυριακή στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Ακολουθεί το ντέρμπι της χρονιάς, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα (11/3), το Αθηναϊκό clasico με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (18/3) και το παιχνίδι με τον Πλατανιά στην Κρήτη (1η Απριλίου).


Για την Τούμπα δεν γίνεται λόγος, αφού η παρουσία του Λιβάγια είναι υπεραπαραίτητη. Το δίλημμα αφορά τους δύο τελευταίους αγώνες της τετράδας, για έναν απλό λόγο. Εάν ο Χιμένεθ αποφασίσει το προφανές, δηλαδή να παίξει ο Λιβάγια εναντίον του Παναθηναϊκού, τότε θα τον αφήσει ουσιαστικά για ένα μήνα εκτός δράσης! Λόγω των διακοπών που υπάρχουν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Πλατανιά και η αμέσως επόμενη υποχρέωσή της είναι στις 16 Απριλίου με την ΑΕΛ, στη ρεβάνς των ημιτελικών κυπέλλου. Συνεπώς εάν ο Κροάτης επιθετικός εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, τότε θα κάνει... διακοπές 35 ημερών, από τις 11 Μαρτίου έως τις 18Απριλίου.


Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι οι αγώνες που θα απομένουν για τη λήξη της περιόδου έχουν χαμηλό βαθμό δυσκολίας για την Ενωση, που θα παίξει με τον Λεβαδειακό, την Κέρκυρα και τον Απόλλωνα στην τελευταία ημέρα της Super Legue (6 Μαϊου). Αρα το γεγονός ότι ο Λιβάγια θα βγει εκτός ρυθμού, ίσως να μην είναι και τόσο σημαντικό κι έτσι να διευκολύνει την πλέον λογική επιλογή του Χιμένεθ: να χάσει τους αγώνες με Πανιώνιο και Πλατανιά, για να παίξει εναντίον του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού.