Γι’ αυτό δεν νίκησε ο Ολυμπιακός στη Ξάνθη

Οι λόγοι που ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να φύγει από τη Ξάνθη με τους τρεις βαθμούς και οφείλει να βρει λύσεις μέσα από δουλειά.

Γι’ αυτό δεν νίκησε ο Ολυμπιακός στη Ξάνθη

Με τον διαιτητή Διαμαντόπουλο τα έχει ο Ολυμπιακός και φωνάζει για τις αποφάσεις του στο παιχνίδι με τη Ξάνθη. Οι Πειραιώτες έχουν δίκιο, όμως, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που οδήγησαν την ομάδα στην απώλεια βαθμών. Και σε αυτούς θα σταθούμε, διότι οι «ερυθρόλευκοι» αυτούς μπορούν να τους διορθώσουν μέσα από δουλειά στον Ρέντη, ενώ με τη διαιτησία δεν μπορούν να κάνουν κάτι και δεν είναι και δουλειά των ποδοσφαιριστών και του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε πως η ομάδα του είχε την υπεροχή και τις περισσότερες τελικές προσπάθειες, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Σε αυτό υπάρχουν δύο παράμετροι. Τελικές είχε ο Ολυμπιακός, αλλά μεγάλες ευκαιρίες δεν είχε πολλές. Η μία καλή ήταν του Ελ Αραμπί στο 24’ από τη σέντρα του Τσιμίκα που ο Μαροκινός δεν πρόλαβε να σουτάρει μέσα από τη μικρή περιοχή. Η άλλη ήταν ο Γκερέρο στην επανάληψη που με κεφαλιά σημάδεψε την εστία, αλλά ο Άμπαντ έβγαλε.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε στην περιοχή της τη Ξανθη, αλλά του έλειπε η κάθετη πάσα και πολύ περισσότερο η σωστή επιλογή στην τελική πάσα που θα δημιουργούσε καταστάσεις για την εστία της ομάδας της Θράκης. Μόνο ο Μπουχαλάκης είχε καθαρό μυαλό να βγάλει κάθετες πάσες, ενώ οι Γκιγιέρμε, Καμαρά δεν βοήθησαν καθόλου στο δημιουργικό κομμάτι.

Ένα ακόμα σημείο του αγώνα που έπαιξε ρόλο στο 0-0 ήταν οι στατικές φάσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» εκτέλεσαν 13 κόρνερ στα Πηγάδια και κανένα από αυτά δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν, όχι μόνο να σκοράρουν, αλλά να κάνουν έστω μία φάσης της προκοπής. Ούτε φυσικά τα φάουλ εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός.

Ο Μαρτίνς στη Ξάνθη επέλεξε να εκτελούν τις στατικές φάσεις κατά κύριο λόγο οι Μπουχαλάκης, Ποντένσε, ενώ λίγα χτύπησε ο Τσιμίκας. Σε ένα ματς που ο αντίπαλος έχει στήσει… πούλμαν χρειάζεσαι τα παραπάνω στοιχεία για να μπορέσεις να βρεις διαδρόμους και να σκοράρεις.