Ερωτηματικό η ενδεκάδα του Ολυμπιακού για Ξάνθη

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει προετοιμάσει ψυχολογικά τους παίκτες του ότι το τερέν στα Πηγάδια θα είναι γεμάτο… αγκάθια, αλλά ακόμα δεν έχει ενημερώσει σε ποιους θα στηριχθεί για να επιστρέψουν με το διπλό από την Ξάνθη.

Ερωτηματικό η ενδεκάδα του Ολυμπιακού για Ξάνθη

Δύο 24ωρα απέμειναν από το ματς της Ξάνθης, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει πει το παραμικρό στους παίκτες του για τις επιλογές του στο αρχικό σχήμα. Για το αν θα πάει με το 4-3-3 που προτίμησε με Μπάγερν και ΑΕΚ ή αν θα επαναφέρει το αγαπημένο του 4-2-3-1.

Ούτε την Τετάρτη (30/10), ούτε και την Πέμπτη (31/10) ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε κάποιες δοκιμές που θα μπορούσε να προϊδεάσει κάποιους ποδοσφαιριστές του ότι θα ξεκινήσουν στα Πηγάδια. Έχει φροντίσει να τους κρατήσει στην «τσίτα», λέγοντάς τους ότι η Ξάνθη δεν θα είναι μία απλή υπόθεση. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τη βαθμολογική της κατάσταση, αλλά και με το γεγονός ότι πέρσι πήρε και ο ίδιος μία γεύση από τις συνθήκες που θα συναντήσει η ομάδα του το βράδυ του Σαββάτου (2/11, 20.00) στην ακριτική πόλη.

Για ενδεκάδα λοιπόν δεν μπορεί να μιλήσει κανείς με σιγουριά. Βάζοντας όμως κάτω τα παιχνίδια που ακολουθούν, η λογική λέει ότι ο Μαρτίνς αν θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές, αυτές δεν θα τις κάνει κόντρα στην Ξάνθη, αλλά την παραπάνω Κυριακή (10/11) με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη. Εκτός πια κι αν πάει στο Μόναχο και προχωρήσει σε εκπλήξεις, όπως είχε πράξει στο Βελιγράδι.

Για την ώρα, όμως, αυτό που τον «καίει» δεν είναι τίποτε άλλο από το παιχνίδι με την Ξάνθη, καθώς ξέρει πολύ καλά ότι αν ο Ολυμπιακός περάσει αναίμακτα από το μπλόκο που θα επιχειρήσουν να στήσουν οι ακρίτες, τότε θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα ενόψει του αγώνα της 1ης Δεκεμβρίου με τον ΠΑΟΚ. Εκεί όπου θα κριθούν πολλά για το αν θα ξεφύγει ο Ολυμπιακός στη βαθμολογία από τον «Δικέφαλο του βορρά» ή θα πάει χέρι – χέρι (έστω και με μία μικρή διαφορά) μαζί του εώς τα Χριστούγεννα.

Ο Μαρτίνς την Παρασκευή (1/11), λίγες ώρες προτού «πετάξει» η αποστολή για την Θράκη, αναμένεται να κάνει τις δοκιμές του. Τα ερωτηματικά είναι δύο: Αν θα βάλει στο αρχικό σχήμα τον Μπουχαλάκη και ποιον θα επιλέξει στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Κρητικός χαφ έχασε κάποιες προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα και είναι διαθέσιμος για την Ξάνθη. Δεν είναι όμως δεδομένη η παρουσία του στο αρχικό σχήμα. Για τη δε επίθεση, ο Ελ Αραμπί και ο Γκερέρο ξεκινούν από την ίδια γραμμή αφετηρίας. Όλα είναι ανοικτά με λίγα λόγια.

Για τις υπόλοιπες θέσεις δεν αναμένονται εκπλήξεις. Οι Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Αβραάμ και Τσιμίκας είναι τα φαβορί. Το ίδιο και ο Γκιγιέρμε στα χαφ μαζί με τον Καμαρά. Ο Ποντένσε επίσης έχει σοβαρές πιθανότητες και από εκεί και πέρα ο Σουντανί θα δει σε ποια θέση θα αγωνιστεί ανάλογα με το αν θα ξεκινήσει ο Μπουχαλάκης ή όχι. Αν πάρει φανέλα βασικού ο Κρητικός χαφ, τότε ο Σουντανί θα περάσει στα πλάγια. Ειδάλλως θα περάσει πίσω από τον φορ, με τον Μασούρα να περνάει στα «φτερά».

Περισσότερα θα έχουμε να πούμε μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης της Παρασκευής (1/11), εκεί όπου λογικά ο Μαρτίνς όλο και κάτι θα «φωτογραφίσει»…

*** Ο Βαλμπουενά δεν προορίζεται για βασικός. Αρχικός στόχος είναι να μπει στην αποστολή, κάτι που αναμένεται να συμβεί…