Ο Ολυμπιακός δεν παίρνει το πρωτάθλημα...

Ο Στέφανος Λεμονίδης αντικρούει την κυρίαρχη άποψη που θέλει τον Ολυμπιακό να μη παίρνει το πρωτάθλημα, λόγω της διαιτησίας και της "μεγάλης οικογένειας" του ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός  δεν παίρνει το πρωτάθλημα...

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ πανηγυρίστηκε δεόντως απ όλους τους φίλους του, με μεγάλη δόση προβληματισμού, αφού αρκετοί είπαν μετά το ματς «φίλε ο Ολυμπιακός δεν παίρνει το πρωτάθλημα».

Καθόμασταν στην αίθουσα Τύπου του Καραϊσκάκης, όταν ο πιο έμπειρος της εφημερίδας πέταξε τη βόμβα «παιδιά ο Ολυμπιακός δεν παίρνει το πρωτάθλημα. Ξεχάστε το» και αναφέρθηκε στη διαιτησία του Πορτογάλου Σόουζα.

Πράγματι με πιο ψυχρό βλέμμα ανακαλύπτεις ότι ο Πορτογάλος κατάπινε την κάμηλο(κόκκινη κάρτα στον Τσιντώντα που έπιασε καθαρά τη μπάλα εκτός περιοχής όταν είχε κριθεί το ματς, κόκκινη στον Τσιγκρίνσκι όταν προσπάθησε να κόψει τη μπάλα στον Καμαρά) και διύλιζε τον κώνωπα (στα γκολ του Σεμέδο και του Ελ Αραμπί), ενώ ανέχτηκε γενικά το σκληρό παιχνίδια των παικτών της ΑΕΚ ατιμωρητί! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε αργότερα η διαπίστωση ότι ως τώρα έχουν ακυρωθεί 6 γκολ του Ολυμπιακού με var, ενώ στα περισσότερα γκολ και πέναλτι του ΠΑΟΚ, ουδείς προστρέχει στον var. Kι όλα αυτά σε ένα ματς που κέρδισε εύκολα ο Ολυμπιακός και γι αυτό πέρασαν σχεδόν στο ντούκου τα σφυρίγματα του Πορτογάλου διαιτητή. Φαντασθείτε τι θα γινόταν αν μετά το ακυρωθέν γκολ του Ελ Αραμπί ισοφάριζε η ΑΕΚ, η οποία ευνοήθηκε για χάρη τρίτου!

Βάση αυτού του σκεπτικού, ο Ολυμπιακός δεν παίρνει το πρωτάθλημα και νέο κρούσμα που ενισχύει αυτή την άποψη είναι η πρόσφατη ανακοίνωση της Ξάνθης κατά της διαιτησίας για ένα ματς που έγινε πριν από 3 μέρες με τον ΟΦΗ και 4 μέρες πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και στη Θράκη το ματς θα έχει τον χαρακτηρισμό «αίμα και άμμος», βάση της περσινής και της προπέρσινης εικόνας.

Κι όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά, γιατί ο Ολυμπιακός έφτιαξε μια ομάδα που θα κερδίζει και τους διαιτητές, κι αυτό αποδείχθηκε με την ΑΕΚ, όπου σημειωτέον έλειπαν 4 βασικοί παίκτες, που τους ξεχάσαμε γιατί σε αυτό βοήθησε η απόδοση των παρόντων. Έλειπε ο Φορτούνης, έλειπε ο Χριστοδουλόπουλος, έλειπε ο Βαλμπουενά, έλειπε ο Σισέ, τέσσερις παίκτες που με την παρουσία τους ανεβάζουν τα στάνταρτ του Ολυμπιακού. Κι όλοι αυτοί καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι παρόντες την Άνοιξη όταν θα κρίνεται το πρωτάθλημα και θα παίζονται τα πλέη οφς.

Ένα άλλο συν του εφετινού Ολυμπιακού είναι «η ισχύς εν τη ενώσει». Σε αντίθεση με το παρελθόν δεν βλέπουν εσωτερικούς εχθρούς, δεν υπάρχει γκρίνια από τον κόσμο, το Καραϊσκάκης γεμίζει σε σημαντικά, αλλά και σε αδιάφορα ματς, αν και εφέτος δεν θα έχουμε αγώνες, στους οποίους επιτρέπεται ο εφησυχασμός. Ο Ολυμπιακός είναι πλέον για πολλούς και διάφορους λόγους ανάδελφο κλαμπ, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει μια μεγάλη οικογένεια, σκορπώντας αριστερά και δεξιά δανεικούς παίκτες, χωρίς να ενοχλούνται και να αντιδρούν οι φορείς του ποδοσφαίρου, όπως στο παρελθόν.

Βέβαια η διοίκηση από την πλευρά της δεν θα αφήσει απροστάτευτη την ομάδα και με ενέργειες στην ΟΥΕΦΑ θα βάλει φρένο στο ανεξέλεγκτο του αρχιδιαιτητή Περέϊρα που φέρνει όποιον γουστάρει και δεν του λέει προς το παρόν κανένας το παραμικρό για τους ρέφερι που έρχονται από το εξωτερικό, αμείβονται πλουσιοπάροχα και επιστρέφουν στην πατρίδα τους χωρίς καμία ποινή όταν τα κάνουν μαντάρα.

Είπαμε όμως. Εφέτος ο Ολυμπιακός είναι και ενωμένος και δυνατός. Kαι θα πάρει το πιο μάγκικο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων, χωρίς να κλαψουρίσματα!