Σεμέδο, η «επιστροφή»

Έχει κάνει και καλύτερα ματς από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Ρούμπεν Σεμέδο, αλλά οι δυσκολίες σε αυτό το ματς ήταν μεγαλύτερες από το σύνηθες και ο Πορτογάλος στόπερ απέδειξε γιατί είναι πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής. 

Σεμέδο, η «επιστροφή»

Το τελευταίο διάστημα, πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Ρούμπεν Σεμέδο είχε ξεκάθαρα απομακρυνθεί από τις σπουδαίες πρώτες εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό που άνοιξαν ξανά στον ποδοσφαιριστή τις πύλες της Εθνικής Πορτογαλίας και τον είχαν αναδείξει σε πρωταγωνιστή της πρόκρισης των Πειραιωτών στους ομίλους του Champions League. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον στήριξε δημοσίως με τις δηλώσεις που έκανε στην Πορτογαλία σχετικά με το επίπεδό του, το οποίο είναι πολύ υψηλό και αντάξιο συμμετοχής σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και εμπράκτως με τη διατήρησή του στην ενδεκάδα, την ώρα που λίγες μέρες νωρίτερα πολλοί πίστευαν ότι θα τον άφηνε στον πάγκο και θα έβαζε τον Μεριά μαζί με τον Αβραάμ.

Το ντέρμπι άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για τον Σεμέδο, καθώς ο Αλμπάνης τον αιφνιδίασε στην πρώτη φάση και τον απέφυγε, με συνέπεια ο Πορτογάλος να τον ανακόψει αντικανονικά και να πάρει σωστά την κίτρινη κάρτα από τον συμπατριώτη του διαιτητή (ο οποίος... καθόλου σωστά δεν έδειχνε κάρτες στη συνέχεια στους παίκτες της ΑΕΚ, αν και υπήρξαν τουλάχιστον τρεις αφορμές, από Τσιγκρίνσκι και Ολιβέιρα).

Η απάντηση του Σεμέδο ήταν άμεση και καθοριστική, τόσο για την ομάδα όσο και για τον ίδιο. Η αποφασιστικότητα με την οποία μπήκε στη φάση λίγα λεπτά αργότερα και σημείωσε το πρώτο γκολ, έδειξε ότι ήταν απαλλαγμένος από άγχος και οτιδήποτε άλλο μπορούσε να του προκαλέσει η ιστορία με την κίτρινη από το 2'.

Καταλαβαίνει κανείς ότι για έναν στόπερ δεν είναι καθόλου εύκολο να παίζει φορτωμένος με κάρτα σε όλη τη διάρκεια ενός αγώνα. Θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός σε κάθε μαρκάρισμα, να παίζει σε... light τέμπο, να αποφεύγει εντάσεις είτε πάνω στις φάσεις είτε εκνευρισμού από τυχόν διενέξεις με αντίπαλους. Ο Σεμέδο σε αυτό το κομμάτι ήταν άψογος. Είχε συγκέντρωση, έκανε πολλές φορές σωστά τη δουλειά και είχε σοβαρή συμμετοχή στη νίκη του Ολυμπιακού τόσο για το γκολ που έβαλε όσο και γιατί η ομάδα του δεν δέχτηκε κάποιο τέρμα από την ΑΕΚ.

Είπαμε, δεν ήταν το καλύτερο ματς του 25χρονου άσου με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ήταν, όμως, το πιο δύσκολο για τους λόγους που εξηγήσαμε. Κι ο Σεμέδο έδειξε ότι πέραν της αδιαμφισβήτητης κλάσης του (ασχέτως από οποιοδήποτε ντεφορμάρισμα που είναι φυσιολογικό για κάθε παίκτη), διαθέτει την προσωπικότητα που όντως τον αναδεικνύει σε έναν από τους παίκτες του Ολυμπιακού με διεθνή λάμψη και προοπτική επιστροφής σε καριέρα ακόμη πιο σημαντική από την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά αυτά ανήκουν στο μέλλον. Η επιστροφή του Σεμέδο στις κορυφαίες λίγκες είναι θέμα χρόνου, προς το παρόν «επέστρεψε» στον καθοριστικό ρόλο που είχε από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στον Ολυμπιακό.